Mengelen patologina Auschwitzissa ilmaiseksi

Jos haluat kuunnella Mengelen patologina Auschwitzissa äänikirjan löydät esimerkiksi Storytelista ja BookBeatista. Tarjoamamme pitkän kokeilujakson avulla voit kuunnella äänikirjan ilmaiseksi. Voit myös kokeilla muitakin äänikirjoja tai irtisanoa palvelun. 

Klikkaa itsellesi alapuolelta ilmainen kokeilujakso!

 

Mengelen patologina Auschwitzissa äänikirja
Storytel
alk. €9,99/ kk
  • Halvin tilausvaihtoehto: Basic 9,99€/kk (kuuntelua 20h/kk).
  • Arvosana: 4.8/5.
Kokeile 40 päivää ILMAISEKSI!
Nextory
alk. €11,99/ kk
  • Halvin tilausvaihtoehto: Basic  11,99€ /kk sis. 25h kuuntelua.
  • Arvosana: 4.4/5.
Kokeile 35 päivää ILMAISEKSI!
BookBeat
alk. €9,99/ kk
  • Halvin tilausvaihtoehto: Basic 9,99€/kk (20h kuuntelua).
  • Arvosana: 4.6/5.
Kokeile 30 päivää ILMAISEKSI!

Kuuntele Mengelen patologina Auschwitzissa äänikirja ilmaiseksi

Äänikirja ‘Auschwitzin Todistaja’ kertoo Miklos Nyiszlin tarinan, unkarilaisen patologin, joka joutui Auschwitziin vuonna 1944. Hänestä tuli osa julmaa historiaa, kun hän pakotettiin työskentelemään natsien alaisuudessa. Tohtori Joseph Mengele, tunnettu julmista kokeistaan, valitsi Nyiszlin suorittamaan ruumiinavauksia osana hirvittäviä lääketieteellisiä tutkimuksiaan. Tämä tapahtui samalla, kun Nyiszlin perhe, hänen vaimonsa ja lapsensa, olivat myös keskitysleirin kammottavissa oloissa.

Vuonna 1946 julkaistu Nyiszlinin teos oli yksi ensimmäisistä muistelmista, joka paljasti Auschwitzin kauhut. Hän kertoo kirjassaan, kuinka Auschwitzin krematoriossa työskenteli noin kaksi tuhatta sonderkommandoa, vangeista koostuvaa ryhmää, joiden traagisena tehtävänä oli auttaa muiden vankien surmaamisessa ja ruumiiden hävittämisessä. Nyiszli oli yksi niistä harvoista sonderkommandoista, jotka selvisivät hengissä ja pystyivät kertomaan tarinansa maailmalle.

Auschwitzin Silminnäkijä: Miklos Nyiszlinin Tarina

Kirjan “Auschwitz: A Doctor’s Eyewitness Account” kirjoittaja, Miklos Nyiszli, oli unkarilainen juutalainen lääkäri ja patologi. Hän syntyi vuonna 1901 Szilágysomlyón, joka oli tuolloin osa Itävalta-Unkaria, mutta on nykyään Romaniassa. Nyiszlin opiskeli lääketiedettä ja erikoistui patologiaan.

Toisen maailmansodan aikana, kun Saksa miehitti Unkarin vuonna 1944, Nyiszli, hänen vaimonsa ja tyttärensä joutuivat keskitysleirille. Hänet vietiin Auschwitz-Birkenaun keskitysleiriin, jossa hän joutui työskentelemään natsilääkäri Josef Mengelelle. Mengele tunnettiin “Kuoleman enkelinä” hänen karmeiden ja epäinhimillisten lääketieteellisten kokeidensa vuoksi. Nyiszlinin tehtävä oli suorittaa ruumiinavauksia ja muita lääketieteellisiä toimia leirin vangeille.

Nyiszlinin kokemukset Auschwitzissa olivat perustana hänen kirjalleen, joka on yksi ensimmäisiä silminnäkijäkertomuksia keskitysleirin kauhuista. Kirjassaan hän kuvaa julmia kokemuksiaan ja leirin arkipäivää sekä tarjoaa ainutlaatuisen näkökulman leirin tapahtumiin.

Sodan jälkeen Nyiszli palasi Unkariin, jossa hän jatkoi työtään patologina. Hän kirjoitti kirjansa pian sodan jälkeen, mutta se julkaistiin vasta vuonna 1946. Nyiszli kuoli vuonna 1956, mutta hänen kirjansa on jäänyt eloon yhtenä t

ärkeimmistä todistusaineistoista holokaustin hirveyksistä. Nyiszlinin teos ei ainoastaan dokumentoi hänen omia kauhistuttavia kokemuksiaan, vaan myös valaisee laajemmin keskitysleirien julmuuksia ja niiden inhimillisiä vaikutuksia. Hänen kirjansa on arvokas historiallinen asiakirja ja muistutus siitä, mitä ihmiskunta ei saa koskaan unohtaa.

Kuuntele äänikirja ilmaiseksi äänikirja  kokeilujaksolla joko BookBeatista tai Storytelista! 

4.6/5 - 12 ääntä