Ilmaiset äänikirjat – Mistä voi kuunnella äänikirjoja ilmaiseksi?

Jos haluat aloittaa äänikirjaharrastuksen täysin ilmaiseksi, voit hyödyntää erilaisia ilmaisia äänikirjapalveluita. 

Suomessa toimivat äänikirjapalvelut tarjoavat ilmaisia äänikirjoja kokeilujakson aloittaneille. Kokeilujaksossa saa lukea e-kirjoja ja kuunnella äänikirjoja ilmaiseksi niin paljon, kuin haluaa. Kokeilujakso kestää yleensä 14-45 päivää.

Jos kokeilujakson jälkeen et halua jatkaa palvelun käyttöä palvelu voidaan irtisanoa helposti yhdellä klikkauksella äänikirjapalvelun nettisivuilta tai äänikirjasovelluksesta. 

Äänikirjapalvelut Storytel, Nextory ja BookBeat tarjoavat ilmaisia äänikirjoja ja e-kirjoja kokeilujakson aloittaneilla.  Katso alapuolelta tarkemmat tiedot ja aloita ilmainen äänikirja kokeilujakso.

 

Storytel

Storytelissa on äänikirjojen suurin skandinaavinen kirjavalikoima ja palvelussa on myös lähes kaikki uutuudet ja vanhemmat kirjat. Storytelissa on paras äänikirja ja e-kirja valikoima.  Palvelussa on myös kirjasarjoja ja Storytel original osio. Storytel maksaa halvimmillaan kuukaudessa 9,99€ ja lisämaksusta on mahdollista ostaa perhe tili.  Äänikirjasovellus on storytelissa myös huippu luokkaa. Storytel sai äänikirjavertailussa parhaimmat pisteet, joten tämä kannattaa ehdottomasti kokeilla.

Aloita alapuolelta heti 30 päivän ilmainen äänikirja kokeilujakso tai klikkaat tästä.

 
 
BookBeat

BookBeatissa on uusimmat kirjat ja paljon klassikoita. BookBeat maksaa kuukaudessa halvimmillaan 9,90€ ja äänikirjapalvelussa on myös perhetili, jolloin voidaan lisätä tilejä 4,90€ per uusi käyttäjä. Äänikirjasovellus on huippuluokkaa ja siitä löytyy kaikki tarvittavat ominaisuudet.

Aloita alapuolelta heti 30 päivän ilmainen äänikirja kokeilujakso tai klikkaa tästä.

Nextory

Nextorysta löytyy uusimmat kirjat ja vanhempia kirjoja e-kirjoina ja äänikirjoina. Nextoryssa on kolme erilaista tilausvaihtoehtoa, jotka ovat hopea, kulta ja perhe.  Pronssi tili maksaa 11,99€ ja sillä saa kuunnella 30h kuukaudessa.

Kulta taso maksaa 16,99€ ja siihen kuuluu rajaton kuuntelu. Perhe tili maksaa alkaen 20,99€ ja siihen kuuluu kaikki kirjat ja lisätilejä perhekäyttöön. Nextoryn äänikirjasovellus on myös huippuluokkaa ja palvelu on kokonaisuudeeltaan lähes yhtä hyvä kuin Storytel.

Aloita alapuolelta heti 30 päivän ilmainen äänikirja kokeilujakso tai klikkaa tästä.

Mistä voi ladata äänikirjoja ilmaiseksi?

Moni saattaa ajatella, että kirjojen lukeminen tai äänikirjojen kuuntelu on kallista, mutta todellisuudessa löydät kirjoja ilmaiseksi monista eri lähteistä.

Ensimmäinen paikka, josta voit löytää ilmaisia äänikirjoja on kirjastojen verkkosivut. Useat kirjastot tarjoavat e-kirjasto-palveluita, joissa voit ladata äänikirjoja ilmaiseksi omalle laitteellesi. Palveluun kirjautuminen onnistuu kirjastokortin avulla, ja laina-aika vaihtelee kirjaston mukaan. Kirjaa ei kuitenkaan voi enää lukea tai kuunnella, kun laina-aika täyttyy.

Jos sinulla on oppimisvaikeuksia tai terveydellisiä syitä, joiden vuoksi et pysty lukemaan kirjoja, voit hakea käyttöoikeutta Celia-palveluun. Tämä valtiorahoitteinen palvelu tarjoaa yli 40 000 äänikirjan valikoiman ilmaiseksi niille, jotka eivät pysty lukemaan kirjoja perinteisellä tavalla.

Kaupalliset sovellukset, kuten Amazon Audible, Storytel, BookBeat, Elisa Kirja, Nextory ja Yle Areena tarjoavat myös kokeilujaksoja uusille käyttäjilleen. Muista kuitenkin, että kokeilujakson jälkeen alkaa maksullinen tilaus. Jos et halua maksaa ilmaisen kokeilun jälkeen kuukausimaksua, peruuta tilaus ennen tilausjakson päättymistä.

Yhteenvetona, ilmaisia äänikirjoja löytyy kirjastoista, Yle Areenasta, Celiasta ja kaupallisista sovelluksista. Kaupalliset sovellukset tarjoavat myös ilmaisia äänikirjojen kokeilujaksoja, mutta muista peruuttaa tilaus ennen tilausjakson päättymistä, jos et halua maksaa.

Mistä äänikirjoja ilmaiseksi?

Haluatko kuunnella äänikirjoja ilmaiseksi? Ei hätää, sillä tarjontaa löytyy useammasta paikasta. Voit löytää ilmaisia äänikirjoja E-kirjastosta, Celian palvelusta ja kaupallisista sovelluksista, jotka tarjoavat kokeilujaksoja uusille käyttäjilleen.

Lisäksi voit löytää ilmaisia äänikirjoja Yle Areenasta, jossa on tarjolla etenkin kotimaisia klassikoita. Voit kuunnella ilmaiset äänikirjat Yle Areenan sovelluksen tai verkkoselaimen kautta. Kuuntelu on ilmaista, eikä äänikirjojen keskeyttämisellä ole rajoituksia.

Tarvitset vain laitteen ja sopivan sovelluksen tai palvelun käyttääksesi ilmaisia äänikirjoja. Kirjastojen kohdalla tarvitset myös kirjastokortin tai sähköiset tunnukset, kun taas kaupallisiin sovelluksiin tarvitset maksukortin tiedot. Nyt voit nauttia lukemisesta ja kuuntelemisesta täysin ilmaiseksi!

Mistä ilmaiset äänikirjat Suomeksi?

Monet Suomalaiset kaupalliset palveluntarjoajat tarjoavat ilmaisia tilausjaksoja uusille käyttäjille, mutta tilauksen jälkeen palvelusta tulee maksullinen. Muutama kaupallinen palveluntarjoaja tarjoaa kuitenkin joitakin ilmaisia äänikirjoja rekisteröitymättömille käyttäjille. On kuitenkin hyvä muistaa, että äänikirjat ovat aina palveluntarjoajan omaisuutta, eivätkä ne jää sinulle omiksi. Kirjastojen äänikirjat ovat myös lainattavissa vain määräajaksi, eikä niitä voi käyttää sen jälkeen.

Jos haluat siis kuunnella Suomalaisia äänikirjoja ilmaiseksi, kannattaa tutustua kaupallisten palveluntarjoajien ilmaisiin kokeilujaksoihin ja Elisa Kirjan ilmaisvalikoimaan. Muistathan kuitenkin, että äänikirjat ovat aina palveluntarjoajan omaisuutta, eikä niitä voi käyttää ilman palveluntarjoajan sovellusta tai palvelua.

Mistä äänikirjoja voi kuunnella englanniksi ilmaiseksi?

Jos etsit englanninkielisiä ilmaisia äänikirjoja, onnistut todennäköisesti parhaiten julkisissa kirjastoissa ja e-kirjastoissa. Esimerkiksi Yhdysvalloissa Overdrive on suosittu e-kirjasto, josta voi lainata äänikirjoja ilmaiseksi kirjastokortilla. Toinen vaihtoehto on Librivox, joka on vapaaehtoisten ylläpitämä äänikirjapalvelu. Sieltä löytyy ilmaiseksi äänikirjoja, joiden tekijänoikeudet ovat jo rauenneet.

Myös monilla kirjailijoilla on verkkosivuillaan ilmaisia äänikirjoja ja ääninovelleja. Lisäksi podcasteja, joissa esitellään lyhyitä tarinoita tai esim. uutisia, voi kuunnella ilmaiseksi monesta eri lähteestä.

On hyvä muistaa, että ilmaisten englanninkielisten äänikirjojen valikoima ei välttämättä ole yhtä laaja kuin kaupallisissa palveluissa. Kuitenkin ilmaiset vaihtoehdot tarjoavat hyvän tavan löytää uusia kirjoja ja nauttia tarinoista ilmaiseksi.

Paras valikoima englanninkielisiä äänikirjoja on Audible äänikirjapalvelussa. Audibleen on myös saatavilla 30 päivän ilmainen äänikirja kokeiljakso, joten voit rauhassa kokeilla palvelua. Lue lisää Audiblesta tästä.

Voit lukea tarkemmat arvostelut palveluiista myös tästä: Storytel, Bookbeat, Nextory, Audible

Lue myös mikä on paras äänikirjapalvelu lapsille tai katso koko äänikirjapalveluvertailu.