Mikä on paras äänikirjasovellus?

Suomessa on useita äänikirjapalveluita, jotka tarjoavat käyttäjilleen erinomaisia äänikirjasovelluksia. Tässä tarkastellaan joitakin suosittuja palveluita keskittyen niiden sovellusten  hintaan, teknisiin ominaisuuksiin ja käyttäjäkokemukseen.

Tutustu tekemäämme vertailutaulukkoon alapuolelta!

Storytel
alk. €9,99/ kk
 • Kielet: Suomi, Ruotsi, Englanti ja Venäjä.
 • Valikoima: uusimmat kirjat ja klassikot.
 • Tilausvaihtoehdot: Flex-tili:  (kuuntelua 20h/kk, voit säästää käyttämättömät tunnit) 9,99€/kk. Premium-tili (kuuntelua 50h tai 100h/kk) 14,99-19,99€/kk. Unlimited-tili: rajaton kuuntelu 24,99€/kk. 
 • Perhetilaus: alkaen 21,98€. Kaksi tiliä 21,98€/kk. Kolme tiliä 28,97€/kk. Neljä tiliä 35.96€/kk. Viisi tiliä 42.95€/kk. Kuusi tiliä 49.94€/kk.
 • Äänikirjasovellus: 4.8/5
 • Kokeilujakso: 40 päivää, vain sivuiltamme.
 • Muuta: helppo käytettävyys, 2x kuuntelu nopeus, ääni ja e-kirjojen synkronointi, laitteiden synkronointi, torkku toiminto, toisto nopeuden säätö, kirjanmerkkien ja muistiinpanojen lisääminen.
 • Arvosana: 4.8/5
Kokeile 40 päivää ILMAISEKSI!
Nextory
alk. €11,99/ kk
 • Kielet: Suomi, Englanti ja Ruotsi.
 • Valikoima: uusimmat kirjat ja klassikot.
 • Tilausvaihtoehdot: Basic 11,99€ /kk sis. 30h kuuntelua. Unlimited 18,99€ /kk sis. rajaton määrä kuuntelua. Unlimited 2-4, hinta 23,99€/kk, 2-4 profiilia voi käyttää samaan aikaan.
 • Perhetili: Lisätilit unlimited tilausmallin yhteydessä hintaan 23,99€-28,99€.
 • Äänikirjasovellus: 4.6/5.
 • Kokeilujakso: 35 päivää, sis 30h luku- ja kuunteluaikaa.
 • Muuta: Helppo käytettävyys, 2x kuuntelu nopeus, laitteiden synkronointi, torkku toiminto, lukulista, kirjanmerkkien ja muistiinpanojen lisääminen.
 • Arvosana: 4.4/5
Kokeile 35 päivää ILMAISEKSI!
BookBeat
alk. €9,99/ kk
 • Kielet: Suomi, Englanti, Ruotsi, Saksa, Espanja.
 • Valikoima: uusimmat kirjat ja klassikot.
 • Tilausvaihtoehdot: Basic (20h kuuntelua) 9,99€/kk. Standard (40h kuuntelua) 14,99€/kk. Premium (100h kuuntelua) 19,99€/kk.
 • Perhetilaus: lisäprofiilin lisäys tilausvaihtoehtoon +4,90-6,99 €/kk per käyttäjä.
 • Äänikirjasovellus: 4.5/5.
 • Kokeilujakso: 30 päivää. Kokeilujakson aikana saa kuunnella 20h.
 • Muuta: yksittäisten kirjojen ostomahdollisuus, 2x kuuntelu nopeus, laitteiden synkronointi, torkku toiminto.
 • Arvosana: 4.6/5.
Kokeile 30 päivää ILMAISEKSI!
Elisa kirja
alk. €9,99/ kk
 • Kielet: Suomi, Englanti ja Ruotsi.
 • Valikoima: kirjavalikoima voisi olla laajempi.
 • Tilausvaihtoehdot: Mini 9,99€ 20h/kk. Premium 16,99€ 110h/kk. Ei perhetilaustoimintoa.
 • Äänikirjasovellus: 4.1/5.
 • Kokeilujakso: 30 päivää.
 • Muuta: kirjat säilyvät, jos tilaus lopetetaan, 2x kuuntelu nopeus, yksittäisten kirjojen osto-mahdollisuus, laitteiden synkronointi, torkkutoiminto, äänikirjojen sisällysluettelo ja kirjamerkkien lisääminen.
 • Arvosana: 3.9/5.
Kokeile 30 päivää ILMAISEKSI!

Mikä äänikirjasovellus voitti vertailun?

Sovelluksen voittaja oli Storytel. Hyvänä kakkosena tuli BookBeat. Lue alapuolelta lisää ominaisuuksista.

Storytel: Storytelin sovellus on saanut kiitosta sen käyttäjäystävällisestä ja intuitiivisesta käyttöliittymästä. Sovellus tarjoaa mahdollisuuden ladata kirjoja offline-kuuntelua varten, mikä on erityisen hyödyllistä, kun käytettävissä ei ole luotettavaa internet-yhteyttä. Sovelluksessa on myös uniikit ominaisuudet, kuten nukkumistimeri ja nopeuden säätö, jotka parantavat käyttäjäkokemusta. Lisäksi Storytelin sovellus mahdollistaa kirjojen jakamisen perheenjäsenten kesken ja tarjoaa lastenkirjoille oman osionsa, joka on suunniteltu erityisesti nuoremmille käyttäjille.

BookBeat: BookBeat-sovellus on tunnettu sen selkeästä ja helppokäyttöisestä käyttöliittymästä. Sovellus tarjoaa laajan valikoiman kirjoja ja mahdollistaa niiden lataamisen offline-kuuntelua varten. Käyttäjät voivat luoda omia soittolistojaan ja merkitä suosikkikirjansa. BookBeatissa on myös älykäs hakutoiminto, joka helpottaa uusien kirjojen löytämistä. Sovelluksen tekniset ominaisuudet, kuten nopeuden säätö ja nukkumistimeri, tekevät kuuntelukokemuksesta mukavan ja personoidun.

Nextory: Nextoryn sovellus on saanut kiitosta sen monipuolisista ominaisuuksista ja käyttäjäystävällisyydestä. Sovellus tarjoaa laajan valikoiman äänikirjoja ja e-kirjoja. Käyttäjät voivat ladata kirjoja offline-kuuntelua varten, ja sovelluksessa on useita toimintoja, kuten nukkumistimeri ja nopeuden säätö, jotka parantavat käyttäjäkokemusta. Nextoryn sovellus tarjoaa myös tilastotietoa kuuntelutottumuksista, mikä voi motivoida käyttäjiä lukemaan enemmän.

Elisa Kirja: Elisa Kirja on suomalainen palvelu, joka tarjoaa laajan valikoiman suomalaisia ja kansainvälisiä äänikirjoja ja e-kirjoja. Sovellus on suunniteltu erityisesti suomalaisille käyttäjille, ja se tarjoaa monia käyttäjäystävällisiä ominaisuuksia. Elisa Kirjan sovellus mahdollistaa offline-kuuntelun, ja siinä on myös nukkumistimeri ja nopeuden säätö. Sovelluksen käyttöliittymä on selkeä ja helppokäyttöinen.

Kaikissa näissä sovelluksissa on yhteistä se, että ne pyrkivät tarjoamaan käyttäjilleen mahdollisimman sujuvan ja miellyttävän kuuntelukokemuksen. Tekniset ominaisuudet, kuten offline-kuuntelu, nopeuden säätö ja nukkumistimeri, ovat standardiominaisuuksia, jotka parantavat käyttäjäkokemusta. Lisäksi sovellukset tarjoavat usein personointimahdollisuuksia, kuten soittolistojen luomista ja suosikkikirjojen merkitsemistä.

Lopulta paras äänikirjasovellus riippuu käyttäjän omista tarpeista ja mieltymyksistä. On suositeltavaa kokeilla eri sovelluksia ja hyödyntää niiden tarjoamia ilmaisia kokeilujaksoja ennen lopullisen päätöksen tekemistä.

Miten valita itselleen paras äänikirjasovellus?

Valitessasi itsellesi sopivinta äänikirjasovellusta on hyvä ottaa huomioon useita eri näkökulmia ja tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa päätökseesi. Tässä on laajennettu versio vinkkilistasta, joka voi auttaa sinua tekemään informoidun valinnan:

 1. Tarpeet ja Mieltymykset: Pohdi tarkkaan, millaisia kirjoja haluat kuunnella, kuinka usein aiot käyttää palvelua ja missä olosuhteissa yleensä kuuntelet äänikirjoja. Esimerkiksi, jos matkustat paljon ja haluat kuunnella kirjoja ilman jatkuvaa internet-yhteyttä, offline-kuuntelun mahdollisuus voi olla tärkeä ominaisuus. Mieti myös, onko sinulle tärkeää, että palvelussa on laaja valikoima eri kielillä olevia kirjoja. Tämä voi olla erityisen tärkeää monikielisille käyttäjille tai niille, jotka haluavat parantaa kielitaitoaan kuuntelemalla kirjoja.

 2. Käyttökokemus: Sovelluksen käyttökokemuksen tulisi olla sujuva ja miellyttävä. Tämä voi tarkoittaa intuitiivista ja selkeää käyttöliittymää, nopeaa ja vaivatonta kirjojen latausta sekä korkealaatuista äänen toistoa. Myös sovelluksen ulkoasulla ja toimivuudella eri laitteilla voi olla merkitystä.

 3. Ominaisuudet: Tutki, mitä erilaisia ominaisuuksia sovellukset tarjoavat. Jotkut sovellukset tarjoavat esimerkiksi nopeuden säätöä, nukkumistimeriä, offline-kuuntelua ja mahdollisuutta lisätä kirjanmerkkejä ja muistiinpanoja. Mieti, mitkä näistä ominaisuuksista ovat sinulle erityisen tärkeitä ja voivat parantaa kuuntelukokemustasi.

 4. Hinta ja Tilausvaihtoehdot: Vertaile eri palveluiden hintoja ja tilausvaihtoehtoja huolellisesti. Joissakin palveluissa on tarjolla perhepaketteja, jotka voivat olla kustannustehokkaita, jos useampi perheenjäsen käyttää palvelua. On myös hyvä tarkistaa, onko palvelulla sitoutumisajan vaatimuksia.

 5. Kokeilujakso: Useimmat palvelut tarjoavat ilmaisen kokeilujakson, joka on hyvä tapa testata sovellusta ja sen ominaisuuksia ennen sitoutumista. Tarkista, mitä kokeilujakso sisältää ja kuinka pitkä se on.

 6. Arvostelut ja Suositukset: Lue muiden käyttäjien arvosteluja ja kysy suosituksia ystäviltä tai perheeltä. Tämä voi antaa sinulle arvokasta tietoa palvelun toimivuudesta ja käyttäjäkokemuksesta.

 7. Lokalisointi: Jos haluat kuunnella kirjoja tietyllä kielellä tai etsit tietyn maan kirjallisuutta, tarkista, tarjoaako palvelu näitä vaihtoehtoja. Joissakin palveluissa voi olla laajempi valikoima tietyllä kielellä tai maakohtaisia kirjoja.

Kun otat huomioon nämä tekijät, voit paremmin arvioida, mikä äänikirjasovellus vastaa parhaiten omia tarpeitasi ja toiveitasi. Olipa valintasi sitten Storytel, BookBeat, Nextory, Elisa Kirja tai jokin muu palvelu, tärkeintä on, että saat nauttia kirjoista ja että sovellus tukee lukuharrastustasi parhaalla mahdollisella tavalla.

4.7/5 - 16 ääntä