Ilmaiset äänikirjat – Valitse ilmainen äänikirja 

Saat ilmaisia äänikirjoja äänikirjapalveluista kokeilujakson avulla, kuten mm. Storytelista, BookBeatista ja Nextorysta.

Kuuntele ilmaisia äänikirjoja rekistöiröitymällä alapuolelta olevista linkeistä!

Ilmaiset äänikirjat ovat erinomainen keino uppoutua kirjallisuuden maailmaan. Minulta kysytään usein mistä voin löytää äänikirjoja ilmaiseksi. Nyt olen luonut selkeän listan. 

Päivitetty 19.5.2024

Äänikirjapalvelut

Storytel

Uusimmat ja suosituimmat äänikirjat. 

BookBeat

Uusimmat ja suosituimmat äänikirjat.

Nextory

Uusimmat ja suosituimmat äänikirjat.

Elisa Kirja

Uutuuksia, klassikoita ja eniten suomalaisia äänikirjoja.

Amazon Audible

Paras valikoima äänikirjoja englanniksi.

Podimo

Äänikirjoja ja podcasteja

eKirjasto

Äänikirjoja kirjastokortilla.

Celia

Äänikirjoja lukuesteisille.

Yle Areena

Ilmaisia äänikirjoja Yle Areenasta.

Youtube

Laaja valikoima äänikirjoja eri kielillä.

 

Eniten kysytyimmät kysymykset

Alapuolelle olemme vastanneet kysymyksiin ilmaisiin äänikirjoihin ja kokeilujaksoihin liittyen.

Miten ilmaiset äänikirjakokeilut toimivat?

  1. Ensimmäinen askel on rekisteröityä äänikirjapalveluun, joka tarjoaa ilmaisen kokeilujakson.  Tämä vaatii nimen ja sähköpostin ja maksukortin lisääminen. Maksukorttia ei veloiteta jos tilaus peruutetaan vielä kokeilujakson aikana.
  2. Voit nauttia kokeilujakson ajan ilmaiseksi äänikirjoista.
  3. Kokeilun tullessa päätökseen. Sinun on valittava haluatko jatkaa palvelun käyttöä tai perua tilauksen. Jos tilaus jatkuu niin maksukorttia veloitetaan ensimmäisen kerran vasta kokeilujakson päätyttyä.

Mistä voin kuunnella ilmaisia äänikirjoja englanniksi?

Voit kuunnella ilmaisia äänikirjoja kokeilujakson avulla englanniksi esimerkiksi Audiblesta, Storytelista, BookBeatista ja Nextorysta. Paras valikoima englanninkielisiä äänikirjoja on Audible äänikirjapalvelussa. Parhaita ilmaisia äänikirjoja englanniksi voit kuunnella YouTubesta.

Voinko kuunnella ilmaisia äänikirjoja puhelimella tai tabletilla?

Kyllä, voit kuunnella ilmaisia äänikirjoja puhelimella tai tabletilla. Useimmat ilmaisten äänikirjojen tarjoajat tarjoavat sovelluksia, jotka voit ladata älypuhelimeesi tai tablettiisi. Näiden sovellusten avulla voit selata, valita ja kuunnella ilmaisia äänikirjoja kätevästi mobiililaitteellasi.

Voinko kuunnella ilmaisia äänikirjoja offline-tilassa?

Äänikirjapalvelut tarjoavat ilmaiset äänikirjat myös offline-tilassa, jos olet ladannut ne laitteellesi etukäteen. Useimmat äänikirjojen sovellukset tarjoavat mahdollisuuden ladata äänikirjoja offline-kuuntelua varten, mikä on erityisen hyödyllistä, jos haluat kuunnella kirjoja ilman internetyhteyttä, esimerkiksi lennolla tai paikoissa, joissa ei ole verkkoyhteyttä

Mistä ilmaiset äänikirjat lapsille?

Löydät ilmaisia äänikirjoja kokeilujakson avulla lapsille lähes kaikista äänikirjapalveluista, kuten mm. Storytelista, BookBeatista ja Storytelista. Myös täysin ilmaiset palvelut YouTube ja YleAreena tarjoavat paljon äänikirjoja lapsille.

Storytel

Storytel – Ilmaiset äänikirjat 40 pv kokeilujaksolla!

Storytelissaon äänikirjapalvelu, joka onnistui vakuuttamaan minut täysin. Sen äänikirjojen valikoima on valtava, erityisesti skandinaavisten kirjojen ystäville. Olen itse löytänyt sieltä monia uusia suosikkeja, ja on hienoa, että palvelussa on tarjolla sekä uusimpia että vanhempia teoksia.

Storytel tarjoaa myös e-kirjoja ja kuunnelmia, joten valinnanvaraa riittää. Erityisesti pidän siitä, että voit löytää sieltä myös kirjasarjoja ja Storytel Original -osion, joka tarjoaa ainutlaatuista sisältöä. Halvimmillaan palvelu maksaa 9,99€ kuukaudessa.

Aloita alapuolelta heti 40 päivän kokeilujakso ja kuuntele äänikirjoja ilmaiseksi. 

 
 
BookBeat

BookBeat – Uusimmat kirjat ja klassikot

BookBeatissa on toinen äänikirjapalvelu, joka on ansainnut paikkansa suosikkilistallani. Sieltä löytyvät niin uusimmat kirjat kuin myös runsaasti klassikoita, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon kaikenlaisille lukijoille. Hintatasoltaan BookBeat on varsin kilpailukykyinen, sillä voit saada sen käyttöösi alkaen 9,99€ kuukaudessa. Lisäksi he tarjoavat mahdollisuuden perhetilin käyttöönottoon, jolloin voi lisätä tilit perheenjäsenille 4,90€ per uusi käyttäjä. Tämä tekee palvelusta edullisen vaihtoehdon myös perheille.

Ilmaiset äänikirjat BooBeatista kokeilujakson avulla! Aloita alapuolelta heti 40 päivän kokeilujakso ja nauti äänikirjoista ilmaiseksi! 

Nextory

Nextory – Ilmaiset äänikirjat 35 pv kokeilujaksolla

Nextorysta on äänikirjapalvelu, joka tarjoaa laajan valikoiman sekä uusimpia että vanhempia kirjoja niin e-kirjoina kuin äänikirjoinakin. Olen itse käyttänyt Nextorya ja ollut tyytyväinen sen kirjavalikoimaan ja käyttökokemukseen.

Nextoryn äänikirjasovellus on erittäin laadukas ja helppokäyttöinen. Se tarjoaa kaikki tarvittavat ominaisuudet, jotka tekevät äänikirjojen kuuntelusta nautinnollisen kokemuksen.Vaikka Nextory ei välttämättä ole yhtä tunnettu kuin esimerkiksi Storytel, se on silti erinomainen vaihtoehto kirjallisuuden ystäville. Nextoryssa on kolme erilaista tilausvaihtoehtoa, jotka antavat joustoa eri tarpeisiin. 

Ilmaiset äänikirjat saat Nextorysta 35 päivän ajan kokeilujakson avulla. Aloita alapuolelta kokeilujakso tai klikkaa tästä.

Elisa kirja

Elisa Kirja – Paljon Suomalaisia kirjoja

Elisa Kirja on suomalainen äänikirjapalvelu, joka tarjoaa laajan valikoiman äänikirjoja ja kuunnelmia suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi. Olen itse käyttänyt Elisa Kirjaa ja ollut tyytyväinen sen monipuoliseen tarjontaan.

Yksi Elisa Kirjan vahvuuksista on sen edullisuus. Palvelussa on kaksi erilaista käyttötapaa: voit joko ostaa kirjoja erikseen tai valita kuukausitilauksen. Hinta määräytyy sen mukaan, kumman vaihtoehdon valitset. Tämä tekee palvelusta joustavan ja sopivan erilaisiin tarpeisiin ja budjetteihin. 

Elisa Kirja  tarjoaa usein myös ilmaisia äänikirjoja ja niitä voi selata palvelusta.

Amazon Audible – Maailman suurin äänikirjapalvelu

Audible tarjoaa valtavan valikoiman englanninkielisiä äänikirjoja, ja sieltä löytyvät käytännössä kaikki uusimmat ja suosituimmat teokset sekä lukuisat klassikot. Palvelussa on peräti 26 erilaista kirjakategoriaa, joten jokaiselle löytyy varmasti mielenkiintoista luettavaa. Äänikirjavalikoima kattaa yli 200 000 teosta, ja tarjolla on myös runsaasti podcasteja, joten vaihtoehtoja riittää.

Audiblen käyttökokemus on erittäin sujuva, ja äänikirjasovellus on helppokäyttöinen. Voit kuunnella äänikirjoja missä ja milloin tahansa, mikä tekee siitä erinomaisen kumppanin niin matkoilla, lenkillä kuin rentoutuessa kotona.

Saat ilmaiset äänikirjat tietyn ajan Audiblesta kun aloitat kokeilujakson palvelusta!

 

Yle Areena – Äänikirjoja ja kuunnelmia

Yle Areena tarjoaa monipuolisen valikoiman ilmaisia äänikirjoja ja kuunnelmia eri genreistä. Olen itse nauttinut näiden tarinoiden kuuntelemisesta ja löytänyt sieltä sekä tuttuja klassikoita että kiinnostavia uutuuksia. Palvelu on mainio tapa uppoutua kirjallisuuden maailmaan äänimuodossa.

Yle Areena tarjoaa monipuolisen valikoiman kuunneltavaa sisältöä, kuten uutisia, ajankohtaisohjelmia, podcasteja, musiikkia, kuunnelmia, dokumentteja, luonto-, tiede-, urheilu- ja viihdeohjelmia sekä lastenohjelmia. Lisäksi sieltä löytyy Yle Elävän arkiston historiallista ja viihdyttävää sisältöä.

Yle Areena tarjoaa itse asiassa laajan valikoiman äänikirjoja ja kuunnelmia, jotka ovat ilmaisia.

eKirjasto – Ilmaiset äänikirjat ja kuunnelmat

eKirjasto on kätevä palvelu, josta löydät kirjastojen e-aineistot, kuten e-kirjat, äänikirjat, kuunnelmat, musiikin ja elokuvat. Voit käyttää palvelua kirjastokortillasi ja siihen liittyvällä PIN-koodilla. On hyvä huomata, että jokaisella kirjastolla voi olla hieman erilainen valikoima eKirjastossa, ja voit lainata vain niitä aineistoja, jotka ovat saatavilla omalla kirjastokortillasi.

Äänikirjojen kuunteleminen on helppoa suoraan nettiselaimella, kuten Chrome, Firefox tai Safari. Voit myös ladata äänikirjan omalle laitteellesi, jolloin voit kuunnella sitä ilman verkkoyhteyttä. 

On hyvä ottaa huomioon, että eKirjastosta löytää helpoimmin haluamansa, kun tietää mitä etsii. Huolimatta digitaalisesta luonteestaan, useimmat äänikirjat ovat saatavilla vain yhtenä kappaleena, mikä tarkoittaa, että suosittuja äänikirjoja ja uutuuksia voi joutua jonottamaan pitkäänkin ennen kuin ne ovat saatavilla lainattavaksi.

Celia

Celia on asiantuntijakeskus, joka keskittyy saavutettavan kirjallisuuden tuottamiseen ja julkaisemiseen. He tarjoavat laajan valikoiman kirjallisuutta eri muodoissa, kuten äänikirjoina, pistekirjoina, e-kirjoina ja yhdistelmäkirjoina. Celia tuottaa vuosittain jopa tuhat uutta äänikirjaa, ja tällä hetkellä heidän valikoimassaan on yli 45 000 äänikirjaa. Valikoima kattaa kauno- ja tietokirjallisuutta sekä oppikirjallisuutta eri kouluasteille.

Celian äänikirjoja voivat lainata ainoastaan ne henkilöt, joille perinteisen kirjan lukeminen on vaikeaa esimerkiksi lukivaikeuden, näön heikentymisen, lihassairauden tai vastaavan syyn vuoksi. Äänikirjoja voi kuunnella internetin kautta mobiilisovelluksella tai Celianet-verkkopalvelussa, joka on käytettävissä tietokoneilla, tableteilla ja älypuhelimilla.

Celian panostus saavutettavan kirjallisuuden tarjoamiseen mahdollistaa kirjallisuuden nauttimisen monille ihmisille, joille perinteisen kirjan lukeminen ei ole mahdollista. Heidän kattava valikoimansa ja eri muotojen tarjoaminen varmistavat, että jokainen löytää itselleen sopivan tavan nauttia kirjallisuudesta.

YouTube – Paljon erilaista sisältöä

Youtubesta löytyy laaja valikoima ilmaisia äänikirjoja ja kuunnelmia eri kielillä, kuten suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Voit kätevästi hakea haluamiasi äänikirjoja palvelusta eri hakusanoilla, esimerkiksi “teos + äänikirja”. Erityisesti englanninkielisten äänikirjojen valikoima on laaja.

Oma kokemukseni YouTubesta äänikirjojen lähteenä on ollut positiivinen, ja se tarjoaa hyvän mahdollisuuden löytää ja nauttia äänikirjoista ilmaiseksi. Tästä syystä suosittelen YouTubea äänikirjojen etsimiseen niille, jotka etsivät vaihtoehtoja perinteisille äänikirjapalveluille. Kuitenkin on tärkeää olla tietoinen tekijänoikeuksista ja noudattaa käyttöehtoja.

Voit lukea tarkemmat arvostelut palveluista myös tästä: Storytel, Bookbeat, Nextory.

Lue myös mikä on paras äänikirjapalvelu lapsille tai katso koko äänikirjapalveluvertailu.

author kirjoittaja viljo vuorinen

Viljo Vuorinen – Kirjoittaja ja äänikirjojen suurkuluttaja

Olen Viljo, äänikirjojen intohimoinen ystävä ja tarinankerronnan suuri arvostaja. Matkani äänikirjojen maailmaan alkoi jo varhaisessa teini-iässä, kun löysin ensimmäisen fantasiaromaanin äänikirjana. Äänikirja vei minut mukanaan toiseen maailmaan pelkästään sanojen voimalla. Tavoitteeni on yksinkertaisesti auttaa ihmisiä löytämään se oikea äänikirjapalvelu, joka vastaa heidän tarpeitaan. Palvelu, jossa on laaja valikoima äänikirjoja ja käyttäjäystävälliset toiminnot, jotta jokainen voi nauttia äänikirjoista omalla tavallaan.

 

 

4.7/5 - 28 ääntä