Risto Räppääjä äänikirjat ilmaiseksi 2024

Voit kuunnella Risto Räppääjä äänikirjoja ilmaiseksi äänikirjapalveluiden kokeilujaksojen avulla. Kokeilujakson jälkeen voit halutessasi jatkaa tilausta. Äänikirjapalveluista löydät lähes kaikki Risto Räppääjä äänikirjat.

Suosittelen tutustumaan Storytel-palveluun, joka tarjoaa Risto Räppääjä -äänikirjoja. Heidän kokeilujaksonsa kestää poikkeuksellisen pitkään, jopa 40 päivää, ja sinulla on täysi vapaus kuunnella äänikirjoja rajattomasti koko tuon ajan. Tämä tarkoittaa, että voit uppoutua Risto Räppääjän seikkailuihin ilman aikarajoituksia, joita saattaa olla muissa äänikirjapalveluissa kokeilujakson aikana.

Lue alhaalta lisää tai rekisteröidy palveluun tästä ja aloita Risto Räppääjä äänikirjojen kuunteleminen

Storytel
alk. €9,99/ kk
  • Halvin tilausvaihtoehto: Basic 9,99€/kk (kuuntelua 20h/kk).
  • Arvosana: 4.8/5.
Kokeile 40 päivää ILMAISEKSI!
Nextory
alk. €11,99/ kk
  • Halvin tilausvaihtoehto: Basic  11,99€ /kk sis. 25h kuuntelua.
  • Arvosana: 4.4/5.
Kokeile 35 päivää ILMAISEKSI!
BookBeat
alk. €9,99/ kk
  • Halvin tilausvaihtoehto: Basic 9,99€/kk (20h kuuntelua).
  • Arvosana: 4.6/5.
Kokeile 30 päivää ILMAISEKSI!

Risto Räppääjä kirjasarja 

Risto Räppääjä on suosittu suomalainen lastenkirjasarja, jonka ovat luoneet kirjailijat Sinikka ja Tiina Nopola. Sarjan päähenkilö on Risto Räppääjä, nuori poika, joka on intohimoinen rumpali ja räppääjä. Hän asuu Rauha-tätinsä kanssa ja yrittää elää tavallista ja rauhallista elämää, mutta päätyy kuitenkin mitä kummallisimpiin seikkailuihin.

Risto Räppääjä -kirjojen ideointi alkoi, kun Nopolat saivat pyynnön tehdä animaatiokäsikirjoituksia Yle TV2:lle. Sarjassa Risto ja Rauha kokevat jännittäviä ja hauskoja tapahtumia, ja tarinat ovat saaneet suuren suosion lasten keskuudessa. Ensimmäisissä 11 kirjassa kuvitusta teki Aino Havukainen yhdessä Sami Toivosen kanssa. He ovat myös työskennelleet yhdessä Leena Jääskeläisen ja Pekka Korhosen kanssa tv-sarjan kuvakäsikirjoituksen parissa. Kirjasta “Risto Räppääjä ja nukkavieru Nelli” alkaen kuvituksesta on vastannut Christel Rönns.

Risto Räppääjä -kirjoissa esiintyy myös muita mielenkiintoisia hahmoja. Alakerrassa asuu herra Lindberg, joka on Riston naapuri. Rauha-tädin ystävät, tv-kokit Pinja ja Pontus Perhonen, tuovat oman säväyksensä tarinoihin. Risto Räppääjän elämään kuuluu myös Nuudelipää, eli Nelli Perhonen, joka on hänen paras ystävänsä. Muita henkilöhahmoja ovat Rauha-tädin serkku, pakastaja-Elvi, sekä Alpo-kissa, Kullervo Vonninen, Aimo ja Eino Kuukkeli, pianisti Reino Rubinstein, Hildur “Hilpuri” Tilli, kyselijä Niilo Rummukainen, lapsitähti Kamilla Puumalainen, laulaja Ville Pyry ja hänen mummonsa Hilppa Pyry.

Risto Räppääjä -kirjasarja tarjoaa lukijoilleen vauhdikkaita seikkailuja, huumoria ja iloisia hetkiä. Tarinat ovat saavuttaneet suuren suosion lasten keskuudessa ja jatkavat edelleen ihastuttamistaan uusilla kirjoilla, äänikirjoilla ja jopa tv-sarjoilla.

Risto Räppääjä ilmaiseksi äänikirjapalveluista

Voit kuunnella Ristoräppääjä äänikirjoja ilmaiseksi kokeilujaksolla kolmesta eri äänikirjapalvelusta- Storytel, BookBeat ja Nextory. Ehdit kokeilujaksolla kuuntelmaan hyvin muutaman äänikirjan ja sen jälkeen voit halutessasi jatkaa tilausta sekä kuuntelua. 

risto räppääjä äänikirjat

Kuvaukset Risto Räppääjä kirjoista

Hetken koittaessa, Risto Räppääjä” (1997): Risto ja Rauha muuttavat uuteen asuntoon, ja Risto löytää uuden mielenkiinnon kohteen: rummuttelun. Tämän seurauksena he saavat varoituskirjeitä yläkerrasta.

“Risto Räppääjä ja pelottava makkara” (1998): Rauhan täytyy keksiä uusi tuote myytäväksi. Risto keksii makkarat, ja he matkustavat Unkariin hankkimaan niitä. Matkan varrella he joutuvat ikäviin kommelluksiin.

“Risto Räppääjä ja Nuudelipään saapuminen” (2000): Naapurustoon muuttavat Perhosen ruokalan televisiokokit ja heidän tyttärensä Nelli. Risto ja Nelli ystävystyvät lopulta.

“Risto Räppääjä ja jäädytetty Elvi” (2001): Rauha-tädin jalka murtuu, joten he tarvitsevat apua kotitöihin ja ruoanlaittoon. Räppääjät pyytävät Rauhan serkkua, “jäädytettyä Elviä”, avuksi, mutta hänet otetaan aluksi virheellisesti rikolliseksi.

“Risto Räppääjä ja viehättävä Kullervo” (2002): Kesäksi naapuritaloon muuttaa siististi pukeutuva ja hyvin käyttäytyvä Kullervo-niminen poika. Nelli ja Kullervo ystävystyvät, mikä herättää mustasukkaisuutta Ristossa. Lopulta kommellusten myötä Risto huomaa, että Kullervo on aivan tavallinen poika, ja he tutustuvat paremmin.

“Risto Räppääjä ja sinnikäs finni” (2003): Rauha-täti huomaa Riston saaneen finnin, vaikka Risto on liian nuori sellaiseen. Risto yrittää salata finnin Nelliltä hinnalla millä hyvänsä, sillä hän pelkää Nellin torjuvan hänet. Lopulta he huomaavat, että finni onkin vain liimaa.

“Risto Räppääjä ja vilkas Tilli” (2004): Riston kouluun saapuu sijainen, jota luullaan Rauha-tädiksi. Rehtorikin sekoittuu tiedustelija Niilo Rummukaiseen. Risto ja Nelli yrittävät löytää oikean sijaisopettajan. Tässä tarinassa he nähdään myös koulussa.

“Risto Räppääjä ja villi tietokone” (2006): Risto saa tietokoneen, joka saa hänet täysin koukkuun. Hän viettää aikansa tietokoneen äärellä, syö pizzaa ja eristäytyy huoneeseensa. Samalla Nellillä on uusi ihastus, musiikkiartisti Ville Pyry.

“Risto Räppääjä ja viimeinen jäätelötuutti” (2007): Risto rakastuu jäätelötuutteihin, ja naapurissa asuva herra Lindberg syö Räppääjien pakastimesta Euroopan viimeisen tuutin. Risto, Nelli, Rauha ja herra Lindberg matkustavat Höljäkkään saadakseen lisää tuutteja, ja lopulta kaikki syövät viimeisen tuutin yhdessä.

“Risto Räppääjä ja kuuluisa Kamilla” (2009): Risto suuttuu, kun hänen hiihtolomansa menee pilalle, sillä Nelli on mummolassa eikä hänellä ole kaveria. Riston huoneeseen muuttaa lapsitähti Kamilla Puumalainen, mikä saa Riston pelkäämään, että Nelli alkaisi torjua hänet. Lopulta he kuitenkin ystävystyvät.

“Risto Räppääjä saa isän” (2011): Elvi-täti huolestuu Ristosta, sillä hän viettää liikaa aikaa naisten, täti Rauhan ja naapurin Nellin seurassa. Elvi ehdottaa Rauhalle, että Ristolle hankitaan miehekäs isähahmo, joka voisi valmentaa häntä miesten maailmaan.

“Risto Räppääjä ja nukkavieru Nelli” (2012): Rauha on huolissaan Perhosen perheen taloudellisesta tilanteesta, kun he muuttavat pienelle maaseutumökillä. Samalla Nelli paljastaa Ristolle totuuden tilanteesta. Alpo-kissa on vuokrattu Elville, joka ei halua luopua siitä enää.

“Risto Räppääjä ja salaperäinen kaksoisolento” (2013): Ristolla on mystinen kaksoisolento, joka aiheuttaa sekaannusta ja kommelluksia. Risto ja Nelli joutuvat selvittämään, kuka heistä on oikea Risto Räppääjä.

“Risto Räppääjä ja rikas saituri Sevillassa” (2014): Risto ja Rauha saavat kutsun Sevillasta, Espanjasta, missä heidät ottaa vastaan rikas saituri. Heidän tehtävänään on selvittää, miksi saituri järjestää oudon kilpailun ja mitä salaisuutta hänen kartanossaan piilee.

“Risto Räppääjä ja salaperäinen yöolento” (2015): Rauha-tädin vuokratalossa tapahtuu merkillisiä asioita. Yöllä liikkuu arvoituksellinen hahmo, jota kutsutaan nimellä “salaperäinen yö

haukka”. Risto, Nelli ja Rauha päättävät selvittää salaperäisen hahmon henkilöllisyyden ja paljastaa hänen salaisuutensa.

“Risto Räppääjä ja voimakas pullistelija” (2016): Risto kohtaa salaperäisen pullistelijan, joka väittää olevansa maailman vahvin mies. Risto haastaa pullistelijan voimakamppailuun, mutta pian selviää, että pullistelijalla on omat salaisuutensa. Risto ja Nelli joutuvat ratkaisemaan mysteerin ja auttamaan pullistelijaa.

“Risto Räppääjä ja väärä Vincent” (2017): Risto ja Nelli osallistuvat taidekilpailuun, jossa heidän teoksensa on valittu finaaliin. Kilpailun keskeyttää kuitenkin väärä Vincent, joka yrittää sabotoimaan tapahtuman. Risto ja Nelli selvittävät väärän Vincentin juonet ja pyrkivät pelastamaan kilpailun.

“Risto Räppääjä ja ovela Julia” (2018): Rauha-täti saa kutsun taidekaupunkiin, jossa järjestetään taidenäyttely. Risto ja Nelli lähtevät mukaan ja kohtaavat ovelan Julian, joka suunnittelee suurta taideryöstöä. Risto ja Nelli pyrkivät estämään ryöstön ja paljastamaan Julian salaisuuden.

“Risto Räppääjä ja ujo Elmeri” (2019): Risto tapaa ujon Elmeri-nimisen pojan, joka on matematiikkageeni. Risto yrittää auttaa Elmeriä voittamaan ujoutensa ja löytämään rohkeutensa. He ystävystyvät ja joutuvat seikkailuun, jossa heidän on ratkaistava arvoitus ja autettava Elmeriä.

“Risto Räppääjä ja leikkisä lastenhoitaja” (2022): Rauha-täti tarvitsee apua Riston hoitamisessa, joten he palkkaavat leikkisän lastenhoitajan. Risto ja Nelli kuitenkin joutuvat seikkailuun, kun käy ilmi, että lastenhoitajalla on omia salaisuuksia. Heidän on selvittävä tilanteesta ja autettava lastenhoitajaa.

4.6/5 - 9 ääntä