lasten äänisadut

Kuuntele satuja ilmaiseksi – lasten kuunneltavat sadut

Kuuntele lasten satuja ilmaiseksi äänikirjapalveluissa ja suoratoistopalveluissa.

Parhaiten ajankohtaiset ja suosituimmat lasten kuunneltavat sadut löydät Storytelista, Bookbeatista ja Nextorysta. Lisäksi voit nauttia kuunnella satuja ilmaiseksi Yle Areenassa ja YouTubessa.

Tutustu lisää kuunneltaviin satuihin alapuolelta tai aloita 40 päivän kokeilu Storytelissa heti tästä.

Sivun lopussa on myös YouTuben suosituimpia lasten äänisatuja.

Lasten kuunneltavat sadut – Kuuntele satuja ilmaiseksi kokeilujaksonlla

Houkuttelevat lasten kuunneltavat sadut tarjoavat lapsille täydellisen tavan viihtyä ja sukeltaa mielikuvituksen rikkaaseen maailmaan. Tässä alla muutamia suosituimpia lasten kuunneltavia satuja, jotka olemme valikoineet Storytelista ja BookBeatista.

Voit kuuntele satuja ilmaiseksi äänikirjapalveluiden kokeilujaksolla. Kokeilujakso kestää 30-45 päivää. Satusuositusten jälkeen löydät vertailutaulukon jossa on kaikki äänikirjapalvelut ja niiden kokeilujaksot niiden kautta voit alkaa kuuntelemaan satuja ilmaiseksi kokeilujakson ajan. Kokeilun jälkeen voit jatkaa tai päättää tilauksen.

unten puutarha

Päivi Alasalmi: Unten puutarha ja muita satuja 

Päivi Alasalmen kirjoittama teos, “Unelmien lumous ja muita kertomuksia”, tarjoaa lumoavan kokoelman satuja, jotka johdattavat lukijan taianomaiseen ja lumoavaan maailmaan. Sivuilla seikkailevat rohkeat sankarit, lumoavat prinsessat ja taianomaisen taikuuden lumo, joka kiehtoo nuoria ja vanhoja lukijoita ympäri maailmaa. Alasalmen luomat sadut kätkevät sisäänsä runsaasti mielikuvituksen rikkaita seikkailuja ja elämänviisauksia, jotka kutsuvat lukijan ikimuistoiselle matkalle unelmien ja mielikuvien ihmeelliseen maailmaan.

Kuuntele tämä ja muita satuja ilmaiseksi esimerkiksi Storytelista tai Bookbeatista ilmaisella kokeilujaksolla.

pekka töpöhännän seikkailut

Gösta Knutsson: Pekka Töpöhännän seikkailut

“Pekka Töpöhännän seikkailut” keskittyy veikeään ja älykkääseen Pekka Töpöhäntä -nimiseen kissaan. Pekka on rohkea ja utelias olento, joka asuu maalaistalolla ja seikkailee yhdessä lukuisien ystäviensä kanssa. Kirja tarjoaa innostavia tarinoita, jotka saavat lapset hymyilemään ja jännittämään yhdessä Pekan seurassa. Tämä rakastettu hahmo, jonka on luonut Gösta Knutsson, vie lukijat mukaan seikkailuihin, joissa riittää vauhtia ja iloista tunnelmaa.

Nämä ja muut kuunneltavat sadut löydät Storytelista tai Bookbeatista.

 

kammovarjo thomas taylor

Thomas Taylor: Kammovarjo

Kiehtova seikkailutarina “Varjonkirja” luo mysteerisen maailman ympärilleen. Tarina kertoo nuoresta Lucysta, joka sattumalta löytää vanhan ja arvoituksellisen “Varjonkirja” -nimisen teoksen. Kyseessä ei ole aivan tavallinen kirja, vaan sen sivuilta paljastuvat synkät salaisuudet ja kirous, joka piilee kaikkialla. Thomas Taylorin luoma kirja pitää lukijan lumoissaan, kuljettaen hänet jännittävälle matkalle, jossa rohkeus ja älykkyys punnitaan. Tarina tempaa mukaansa, ja lukija haluaa kääntää sivua toisensa jälkeen, paljastaen tarinan salaisuudet ja seuraten Lucyn vaarallisia seikkailuja.

Tämä kuunneltava satu saatavilla esimerkiksi Storytelista tai Bookbeatista ilmaisella kokeilujaksolla!

Allu ja tyly tubeseuraaja

Jukka-Pekka Palviainen: Allu ja tyly tubeseuraaja

“Tubettajan taistelu” on mielenkiintoinen nuortenkirja, joka kertoo tarinan 11-vuotiaasta Allanista, jota kutsutaan ystäviensä kesken Alluksi. Allu on nuori tubettaja, joka yhdessä ystäviensä kanssa luo hauskoja ja viihdyttäviä videoita. Kaikki sujuu mukavasti, kunnes eräänä päivänä Allun kanavalle ilmaantuu epämiellyttävä ja tyly kommentoija, joka alkaa häiritä ja kiusata Allua ja hänen ystäviään. Kirja käsittelee tärkeitä teemoja, kuten ystävyyttä, itsensä voittamista ja haasteiden kohtaamista digitaalisessa maailmassa. Tarina opettaa nuorille lukijoille arvokkaita läksyjä siitä, miten selviytyä vaikeuksista ja vastoinkäymisistä sosiaalisessa mediassa ja löytää voimaa ystävyydestä ja itseluottamuksesta.

Tämä kuunneltava satu saatavilla Storytelista tai Bookbeatista. Voit hyödyntää kokeilujakson ja kuuntele satuja ilmaiseksi tietyn aikaa. 

Mörkökirja

Harri István Mäki: Mörkökirja

Mörkökirja on koukuttava ja lumoava kirja, jonka pääosassa on nuori Noora, joka löytää vanhan kirjan, joka tuntuu olevan täynnä kirouksia ja salaisuuksia. Kirja vie Nooran ja hänen ystävänsä mukaansa seikkailuun, joka johdattaa heidät läpi kiehtovan ja vaarallisen maailman. Harri István Mäen luoma teos yhdistää fantastiset elementit ja mysteerin, luoden kiehtovan tarinan, joka tempaa lukijan mukaansa. Kirja kietoo lukijan lumoihinsa, ja seikkailuun osallistuminen tuntuu unohtumattomalta matkalta läpi tuntemattomien ja arvoitusten täyteisen maailman.

Tämä ja muut lasten kuunneltavat sadut löydät Storytelista tai Bookbeatista.

Uppo-Nalle

Elina Karjalainen: Uppo-Nalle

Uppo-Nalle” on sydäntälämmittävä lastenkirja, joka kertoo rakastetusta nallesta nimeltä Uppo-Nalle. Tarinat seuraavat Uppo-Nallen seikkailuja lasten kanssa. Tämä rohkea ja lempeäsydäminen nalle auttaa lapsia erilaisissa tilanteissa ja opettaa heille arvokkaita elämäntaitoja. Elina Karjalaisen luoma hahmo on saavuttanut suuren suosion lasten keskuudessa, ja kirja tarjoaa lämpimän sekä opettavaisen lukukokemuksen. Uppo-Nallen seikkailut ovat täynnä iloa ja oppimista, ja ne jättävät lukijan sydämeen lämpimän tunteen ja hymyn kasvoille.

Kuuntele Uppo-Nalle ja muita satuja ilmaiseksi Storytelista tai Bookbeatista ilmaisella kokeilujaksolla.

 

Lasten kuunneltavat iltasadut – Kuuntele iltasatu äänikirjapalveluista

Lasten kuunneltavat iltasadut ovat ihana tapa luoda rauhallinen ja mielikuvituksellinen hetki lasten päivään ennen nukkumaanmenoa. Monet äänikirjapalvelut tarjoavat laajan valikoiman laadukkaita iltasatuja eri ikäisille lapsille. Näitä satuja voi kuunnella kätevästi älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen avulla.

Palveluista löytyy tarinoita erilaisista teemoista, kuten seikkailuista, ystävyydestä, fantasiamaailmoista ja eläimistä. Suositut lastenkirjailijat ja ääneenlukijat tekevät tarinat eläviksi ja vievät lapset mukaansa mielikuvituksen maailmaan. Kuuntele satuja ilmaiseksi kokeilujakson ajan äänikirjapalveluista. Kokeilujakson jälkeen voit jatkaa tai päättää tilauksen.

Elina Karjalainen- Uppo-Nallen iltasatuja

Uppo-Nallen iltasatuja

“Uppo-Nallen iltasatuja” jatkaa rakastetun Uppo-Nallen seikkailuja ja tarjoaa taianomaisen kokoelman rauhoittavia iltasatuja lapsille ennen nukkumaanmenoa. Kirjan tarinat ovat täynnä hellyyttä ja opetuksia, kuljettaen lapset mielikuvituksellisille matkoille erilaisiin satumaailmoihin. Elina Karjalaisen luomat sadut ovat täydellinen tapa rauhoittua ja nauttia lämpimistä hetkistä ennen unen tuloa.

Jokainen iltasatu on kuin syleily lapsen mielikuvitukselle, johdattaen heidät lumoaviin tarinoiden maailmoihin, joissa he voivat seikkailla yhdessä Uppo-Nallen ja muiden hahmojen kanssa. Tarinat ovat lohdullisia ja samalla opettavaisia, välittäen tärkeitä arvoja ja elämänviisauksia lapsille. Näiden satujen avulla lapset voivat oppia tärkeitä taitoja, kuten ystävällisyyttä, rohkeutta ja empatiaa.

Kuuntele tämä lasten iltasatu Storytelista tai Bookbeatista.

Lasten kuunneltavia iltasatuja – Lasse pöysti

Iltasatuja - Lasse Pöysti

Kotte, se pörröinen koira, vietti kesäpäiviään saarella samoissa tutuissa askareissaan. Se kaivoi kuoppia, kiersi saarta ympäri, jahtaamassa myyriä… Mutta eräänä päivänä sen tavalliselta tuntunut päivä sai odottamattoman käänteen. Kotte törmäsi outoon otukseen, joka näytti kovin erikoiselta myyrältä. Mutta ei, sehän olikin tarhakäärme!

Aluksi Kottea vähän jännitti. Hän oli kuullut käärmeistä puhuttavan pelottavina ja ilkeinä olentoina. Mutta tätä tarhakäärmettä ei voinutkaan pelottavaksi sanoa. Se oli ystävällinen ja utelias, aivan kuten Kottekin. Pian Kotte huomasi, että hänellä ja käärmeellä oli paljon yhteistä. He rakastivat samoja leikkejä ja nauttivat seikkailuista.

Päivä päivältä Kotte ja tarhakäärme viettivät yhä enemmän aikaa yhdessä, ja heistä tuli parhaat ystävät. He seikkailivat yhdessä, keksivät uusia leikkejä ja nauttivat toistensa seurasta. Kotte huomasi, että ennakkoluulot olivat olleet turhia, ja hän oppi arvostamaan erilaisuutta.

Lasse Pöystin “Iltasatuja” tarjosi lapsille kahdeksan viehättävää satuja, jotka toivat iloa ja lämpöä lasten unihetkiin. Lasse Pöystin lahjakkuus näyttelijänä, käsikirjoittajana ja teatterintekijänä heijastui myös hänen satutarinoissaan. Hänen luomansa satu Kottesta ja tarhakäärmeestä opetti lapsille arvokkaan opetuksen siitä, että ystävyydessä erilaisuus voi olla rikkaus.

Tämä kuunneltava lasten iltasatu esimerkiksi Storytelista tai Bookbeatista.

Isoäitien iltasadut

Isoäitien iltasadut

Isoäitien suosikkisadut” tarjoaa kattavan valikoiman suomalaisten isoäitien rakastamia satuja, jotka ovat ihastuttaneet sukupolvia. Kirjassa on koottu kauniita tarinoita, kuten Adalminan helmi, Ruma ankanpoikanen ja Saapasjalkakissa, sekä muita klassikkoja kuten Grimmin ja Andersenin satuja. Tämä valikoima on saanut innoituksensa kahdenkymmenen eri puolilla Suomea asuvan isoäidin valinnoista, ja mukana on myös tunnettuja suomalaisia kertojamestareita.

Isoäidit ovat kertoneet, miksi juuri nämä sadut ovat heidän sydämissään erityisen tärkeitä. Kirjaan on koottu myös näiden tarinoiden valitsijoiden, kuten Eila Roine, Tarja Halonen, Kirsti Manninen ja Seela Sella, ajatuksia valintojensa takaa.

Löydät tämän kuunneltavan lasten iltasadun esimerksi Storytelista tai Bookbeatista.

 Laila Hirvisaari, Anja Salokannel: Suomen lasten iltasadut 1

Suomen lasten iltasadut 1 - Laila Hirvisaari, Anja Salokannel

Rauhoittava yhteinen lukuhetki iltaisin on onnenhetki, jonka toivoisin jokaisen lapsen saavan kokea. Nämä hetket ovat kuin taikaa, kun astutaan satuja täynnä olevaan maailmaan. Perinteiset sadut, kuten Ruma ankanpoikanen, Hannu ja Kerttu, Tuhkimo ja Keisarin uudet vaatteet, ovat lumoavia ja aina ajattomia. Ne ovat arvokasta yhteistä kulttuuriperintöämme.

Laila Hirvisaaren ja Anja Salokanteleen koostama valikoima on aarreaitta perinnesaduille, jotka kestävät sukupolvesta toiseen. H.C. Andersenin ja Grimmin veljesten satujen ohella mukana on myös meiltä ja muualta peräisin olevia eläinsatuja. Anja Salokannel on taitavasti kirjoittanut nämä nelisenkymmentä satua nykykielelle, kunnioittaen samalla perinteitä. Satujen taianomaisia tunnelmia korostaa kuvittaja Emmi Jormalaisen upea kuvitus.

Nämä sadut avaavat oven mielikuvituksen maailmaan ja opettavat arvokkaita elämän opetuksia. Lukemisen ilo ja yhdessä jaettu hetki vahvistavat lapsen ja aikuisen välistä sidettä. Toivon, että tämä valikoima satuhetkiä tarjoaa lapsille unohtumattomia kokemuksia ja samalla herättää heissä rakkauden kirjallisuuteen ja tarinoiden maailmaan.

Löydät nämä ja muut lasten kuunneltavat sadut ilmaiseksi kokeilujaksolla Storytelista tai Bookbeatista.

Elena Favilli, Francesca Cavallo – Iltasatuja kapinallisille tytöille

Iltasatuja kapinallisille tytöille

“Iltasatuja rohkeille tytöille” on sydämeen koskettava kokoelma tarinoita, jotka esittelevät lukijoille rohkeita ja inspiroivia naisia eri puolilta maailmaa. Kirjassa seikkailevat taiteilijat, tiedemiehet, seikkailijat ja monet muut naiset, jotka ovat jättäneet jälkensä historiaan ja vaikuttaneet maailmaan omalla ainutlaatuisella tavallaan. Elena Favillin ja Francesca Cavallon kirjoittamat satujen tarinat ovat enemmän kuin pelkkiä kertomuksia – ne ovat opettavaisia ja kannustavat tyttöjä unelmoimaan suuresti sekä uskomaan omiin kykyihinsä.

Jokainen satu kertoo voimakkaasta naisesta, joka on voittanut esteitä ja haasteita tavoitteidensa saavuttamiseksi. Näiden esikuvien avulla lukijat oppivat, että he voivat olla mitä tahansa, ja että unelmien tavoitteluun ei ole rajoituksia. Tarinat herättävät lukijoissa halun seurata omia intohimojaan ja uskaltaa olla omia itsejään.

Kuuntele iltasatuja ilmaiseksi Storytelista tai Bookbeatista ilmaisella kokeilujaksolla.

Kuuntele satuja ilmaiseksi YouTubesta

Kuuntele kiehtovia lasten kuunneltavia satuja ilmaiseksi YouTubesta ja anna mielikuvituksen lentää! YouTube on täynnä monipuolista sisältöä, mukaan lukien lukuisia satuja ja iltasatuja lapsille. Sieltä löydät satumaisia seikkailuja, ihastuttavia prinsessatarinoita, jännittäviä seikkailuja ja paljon muuta.

Etsi YouTubesta haluamasi kuunneltava satu tai äänikirja valitsemalla hakusanaksi esimerkiksi “lasten satuja”, “äänikirja lapsille” tai “lastenkirjat äänikirjana”. Monet kanavat ja käyttäjät lataavat ilmaisia lasten satuja YouTubeen, joten voit löytää runsaasti mielenkiintoista sisältöä lapsillesi kuunneltavaksi.

Kuunneltavat sadut YouTubesta voi olla mukava tapa rauhoittua ja rentoutua ennen nukkumaanmenoa. Valitse suosikkisi ja nauti lasten satujen maagisesta maailmasta yhdessä lastesi kanssa! Muista kuitenkin aina tarkistaa, että sisältö on sopivaa lapsille ja että YouTubea käytetään turvallisesti lapsen ikä huomioiden.

Kuuntele satuja ilmaiseksi – Lasten kuunneltavat sadut äänikirjapalveluista

Kuuntele lasten kuunneltavat sadut vaivattomasti esimerkiksi Storytelista tai valitse kätevästi ilmainen kokeilujakso toisesta suositusta äänikirjapalvelusta alapuolelta. Kuunetele satuja ilmaiseksi äänikirjapalvelusta kokeilujakson ajan, jotka tarjoavat unohtumattomia hetkiä lapsille ennen nukkumaanmenoa. Kokeilujakson jälkeen voit päättää haluatko jatkaa tilausta.

Storytel
alk. €9,99/ kk
  • Halvin tilausvaihtoehto: Basic 9,99€/kk (kuuntelua 20h/kk).
  • Arvosana: 4.8/5.
Kokeile 40 päivää ILMAISEKSI!
Nextory
alk. €11,99/ kk
  • Halvin tilausvaihtoehto: Basic  11,99€ /kk sis. 25h kuuntelua.
  • Arvosana: 4.4/5.
Kokeile 35 päivää ILMAISEKSI!
BookBeat
alk. €9,99/ kk
  • Halvin tilausvaihtoehto: Basic 9,99€/kk (20h kuuntelua).
  • Arvosana: 4.6/5.
Kokeile 30 päivää ILMAISEKSI!
4.6/5 - 8 ääntä