Yle äänikirjat: Löydä uusia maailmoja kuuntelemalla

Kirjallisuuden ystävänä olet varmasti kokenut sen ilon, kun uppoudut uuteen kirjaan ja annat sen viedä sinut toiseen maailmaan. Tämä kokemus voi kuitenkin saada uuden ulottuvuuden äänikirjojen kautta, jotka tarjoavat mahdollisuuden nauttia kirjallisuudesta silloinkin, kun perinteisen kirjan lukeminen ei ole mahdollista – esimerkiksi lenkkeillessä, autoillessa tai vaikkapa siivotessa. Onneksi Yleisradio, tuttavallisemmin Yle, tarjoaa joukon ilmaisia äänikirjoja, jotka ovat vain klikkauksen päässä.

Miksi Ylen äänikirjat?

Yle on tunnettu laadukkaasta sisällöstään, ja sen tarjoamat äänikirjat eivät ole poikkeus. Yle tarjoaa laajan valikoiman äänikirjoja, jotka kattavat niin kaunokirjallisuuden, tietokirjallisuuden kuin lastenkirjallisuudenkin. Ylen äänikirjat ovat saatavilla ilmaiseksi, mikä tekee niistä houkuttelevan vaihtoehdon kaikille kirjallisuuden ystäville.

yle äänikirjat

Mistä löytää Ylen äänikirjoja?

Ylen äänikirjoja voi kuunnella monissa eri palveluissa. Tässä joitakin vinkkejä:

 1. Yle Areena: Ylen oma palvelu, Yle Areena, on ensimmäinen paikka, josta kannattaa etsiä äänikirjoja. Yle Areenan verkkosivuilla tai mobiilisovelluksessa voi selata äänikirjoja kategorioittain ja löytää uusia teoksia suosikkikirjailijoiltaan.

 2. Yle Elävä arkisto: Elävä arkisto tarjoaa mahdollisuuden tutustua vanhempiin radio-ohjelmiin ja -näytelmiin. Palvelu sisältää usein myös klassikkokirjoja, jotka on luettu ääneen.

 3. Yle Puhe: Radiokanava Yle Puhe tarjoaa ohjelmiaan myös jälkikäteen kuunneltaviksi. Äänikirjoja voi löytää esimerkiksi ohjelmien “Lukupiiri” tai “Sadun aika” kautta.

 4. Sosiaalinen media ja uutiskirjeet: Yle tiedottaa usein uusista äänikirjoistaan sosiaalisen median kanavissaan, kuten Facebookissa ja Twitterissä. Lisäksi Ylen uutiskirjeet voivat pitää sinut ajan tasalla uusimmista julkaisuista.

 5. Kirjastot: Monet kirjastot tarjoavat myös Ylen äänikirjoja lainattavaksi. Esimerkiksi Helmet-kirjastot pääkaupunkiseudulla tarjoavat äänikirjoja digitaalisessa muodossa.

Kuinka aloittaa kuuntelu?

Ylen äänikirjojen kuuntelu on yksinkertaista. Tarvitset vain laitteen, kuten tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen, ja internet-yhteyden. Yle Areenan sovelluksen voi ladata älypuhelimeensa tai tablettiinsa, tai voit kuunnella äänikirjoja suoraan selaimessa.

Mitä Yle tarjoaa?

Ylen äänikirjavalikoima on laaja ja monipuolinen. Tarjolla on niin kotimaista kuin ulkomaista kirjallisuutta, klassikoita ja uutuuksia, fiktiota ja tietokirjoja. Myös lasten ja nuorten äänikirjoja on saatavilla runsaasti. Ylen äänikirjat ovat usein ammattilaisten lukemia, joten voit odottaa nauttivasi korkealaatuisesta äänituotannosta ja eläytymisestä tarinaan.

Loppusanat

Yleisradion tarjoamat äänikirjat ovat hieno resurssi kaikille kirjallisuuden ystäville. Ne tarjoavat mahdollisuuden tutustua uusiin teoksiin ja kirjailijoihin helposti ja vaivattomasti, ja mikä parasta, maksutta. Äänikirjat ovat oiva tapa yhdistää arjen askareet ja kirjallisuuden nautinnot, ja Yle tarjoaa siihen laadukkaan ja monipuolisen valikoiman.

Kokeile siis rohkeasti Ylen äänikirjoja ja anna tarinoiden viedä sinut mukanaan.

Kuuntele suosittuja äänikirjoja ilmaiseksi äänikirjapalveluista

Haluatko kuunnella suosittuja äänikirjoja ilmaiseksi? Aloita ilmainen kokeilujakso alapuolelta!

Storytel
 • Arvosana 4.8/5
 • Halvin hintavaihtoehto kokeilun jälkeen 9,99€/kk.
Kuuntele 40 päivää ilmaiseksi
BookBeat
 • Arvosana 4.6/5
 • Halvin hintavaihtoehto kokeilun jälkeen 9,99€/kk.
 • Ilmaisella kokeilulla saa kuunnella vain 30h.
Kuuntele 30 päivää ilmaiseksi!
Nextory
 • Arvosana 4.4/5
 • Nextoryn halvin hintavaihtoehto kokeilun jälkeen 11,99€/kk.
Kuuntele 35 päivää ilmaiseksi
5/5 - 6 ääntä