Sinuhe egyptiläinen äänikirja ilmaiseksi

Kuuntele Sinuhe egyptiäläinen äänikirja ilmaiseksi äänikirjapalveluista. Sinuhe Egyptiäiläinen löytyy esimerkiksi Storytelista, BookBeatista ja Nextorysta. Voit aloittaa ilmaisen kokeilujakson ja kuunnella äänikirjan. Kokeilunjakson aikana voit päättää haluatko jatkaa palvelun käyttöä tai lopettaa sen. Voit kuunnella Sinuhe Egyptiäläisen äänikirjan Storylitelista 40 päivän kokeilujaksolla! Lunasta etu tästä.

 

sinuhe egyptiäläinen äänikirja ilmaiseksi
Storytel
alk. €9,99/ kk
  • Halvin tilausvaihtoehto: Basic 9,99€/kk (kuuntelua 20h/kk).
  • Arvosana: 4.8/5.
Kokeile 40 päivää ILMAISEKSI!
Nextory
alk. €11,99/ kk
  • Halvin tilausvaihtoehto: Basic  11,99€ /kk sis. 25h kuuntelua.
  • Arvosana: 4.4/5.
Kokeile 35 päivää ILMAISEKSI!
BookBeat
alk. €9,99/ kk
  • Halvin tilausvaihtoehto: Basic 9,99€/kk (30h kuuntelua).
  • Arvosana: 4.6/5.
Kokeile 30 päivää ILMAISEKSI!

Sinuhe egyptiläinen äänikirja ilmaiseksi

Sinuhe Egyptiläinen” on suomalaisen kirjailijan Mika Waltarin historiallinen romaani, joka julkaistiin alun perin vuonna 1945. Kirja kertoo fiktiivisen tarinan päähenkilöstä, Sinuhesta, joka on egyptiläinen lääkäri ja elää muinaisessa Egyptissä. Teos sijoittuu faaraoiden aikaan noin 14. vuosisadalle eaa. ja se antaa lukijoille mahdollisuuden sukeltaa syvälle muinaiseen Egyptiin ja sen kulttuuriin.

Johdanto

“Sinuhe Egyptiläinen” alkaa nykyajan Egyptistä, missä arkeologi löytää hautakammion, joka sisältää muinaisen Egyptin papereita ja Sinuhe-nimisen miehen tarinan. Kirjailija Mika Waltari vie lukijat mukaansa tähän mysteeriseen hetkeen, kun arkeologi ryhtyy selvittämään löytönsä merkitystä. Johdanto ei ainoastaan palvele tarinan aloittajana vaan myös heijastaa Waltarin omaa kiinnostusta muinaiseen historiaan ja Egyptin kulttuuriin.

Waltari kuvaa elävästi oman kokemuksensa Egyptin matkaltaan ja esittelee lukijoille muinaisen Egyptin lumoavan maailman. Johdanto herättää uteliaisuuden ja kiinnostuksen, ja se toimii porttina kirjan pääjuonelle sekä sen historiallisille ja kulttuurisille taustoille.

Sinuhe egyptiläinen osa 1 – Äänikirja

Ensimmäinen osa avaa tarinan Theban kaupungista, jossa Sinuhe syntyy köyhään perheeseen. Hänen varhaislapsuutensa on vaatimatonta, mutta hän kasvaa nopeasti ystävänsä Horemhebin kanssa. Näiden kahden nuoren välille muodostuu vahva ystävyys, ja he jakavat unelman lääkärin urasta muinaisessa Egyptissä.

Osassa 1 seurataan Sinuhen kasvua ja kehitystä. Hän osoittaa lahjakkuutta lääketieteen alalla ja pääsee opiskelemaan. Kirja kuvaa elävästi Sinuhen perhettä, ystäviä ja haasteita, joita hän kohtaa matkallaan kohti lääkärin ammattia. Lisäksi tässä vaiheessa lukijalle avautuu laaja kuvaus muinaisen Egyptin yhteiskunnasta, uskomuksista ja arkipäivän elämästä.

Osan 1 aikana lukija saa syventyä muinaisen Egyptin moniin ulottuvuuksiin ja seurata nuoren Sinuhen matkaa kohti aikuisuutta ja ammattiaan lääkärinä. Kirja luo elävästi kuvan muinaisen Egyptin arjesta ja sen kulttuurista.

Sinuhe egyptiläinen osa 2 – Kuuntele äänikirjana ilmaiseksi

Toinen osa vie lukijan Sinuhen seikkailuihin, kun hänestä tulee farao Amenhotep III:n hovin lääkäri. Sinuhe saa mahdollisuuden kokea Egyptin yhteiskunnan ylemmän luokan elämää ja tulee osaksi hovin kiinteää yhteisöä. Tässä osassa kirja esittelee tarkemmin muinaisen Egyptin politiikkaa, valtakunnan toimintaa ja faraon vallankäyttöä.

Sinuhe seuraa läheltä faraon ja hovin elämää, ja tämä osa antaa lukijalle mahdollisuuden uppoutua muinaisen Egyptin hovielämään ja sen monimutkaisiin juonitteluihin. Samalla Sinuhe kohtaa henkilökohtaisia haasteita ja joutuu tasapainoilemaan oman moraalinsa ja faraon vaatimusten välillä.

Lisäksi osa 2 syventää Sinuhen suhdetta faraon hoviin ja erityisesti Nefertitiin, farao Akhenatenin puolisoon. Tämä lisää tarinaan draamaa ja monimutkaisuutta, kun Sinuhe joutuu kohtaamaan rakkauden ja valtakunnan velvoitteet.

Osan 2 kautta lukija saa entistä syvällisemmän kuvan muinaisen Egyptin hovielämästä, politiikasta ja vallankäytöstä. Sinuhe joutuu tekemään valintoja, jotka vaikuttavat hänen kohtaloonsa ja Egyptin tulevaisuuteen.

Yhteenvetona “Sinuhe Egyptiläinen” on laaja ja monipuolinen teos, joka kertoo paitsi päähenkilönsä, Sinuhen, kasvutarinan myös tarjoaa lukijoille syvällisen katsauksen muinaisen Egyptin kulttuuriin, yhteiskuntaan ja politiikkaan.”

Yhteenveto

“Sinuhe Egyptiläinen” on eepos, joka kattaa laajan ajallisen ja kulttuurisen kirjon. Se kertoo paitsi päähenkilönsä, Sinuhen, kasvutarinan myös tarjoaa lukijoille syvällisen katsauksen muinaisen Egyptin kulttuuriin, yhteiskuntaan ja politiikkaan. Kirjan johdanto luo houkuttelevan alkupisteen tarinalle, ja osa 1 vie lukijat nuoren Sinuhen elämään ja opintojen maailmaan muinaisessa Egyptissä. Osan 2 kautta lukija sukeltaa syvemmälle faraon hovin elämään ja seuraa Sinuhen monimutkaista suhdetta vallan ja rakkauden kanssa.

Teos tarjoaa aikamatkan muinaiseen Egyptiin, joka on täynnä rikkaita yksityiskohtia ja historiallista syvyyttä. Waltari onnistuu luomaan elävän kuvauksen muinaisen maailman monista ulottuvuuksista ja tarjoaa samalla hengittävän ja inhimillisen päähenkilön, jonka matka ja valinnat herättävät pohtimaan ihmisenä olemisen peruskysymyksiä. “Sinuhe Egyptiläinen” on syvästi vaikuttava teos, joka jättää lukijalleen unohtumattoman kokemuksen muinaisen Egyptin maailmaan.

4.9/5 - 48 ääntä