Matkakirjallisuus äänikirjat: Kuuntele maailmaa

matkallisuus äänikirjat

Matkakirjallisuus äänikirjoina tarjoaa ainutlaatuisen tavan tutustua kaukaisiin maihin ja kulttuureihin omasta kodista käsin. Äänikirjat voivat herättää tekstit eloon, tarjoten kuulijoille mahdollisuuden kokea maailman äänet ja tunnelmat aidolla tavalla. Tässä artikkelissa esitellään suosituimpia matkakirjallisuuden äänikirjoja ja annetaan vinkkejä niiden valintaan.

Miten valita matkakirjallisuuden äänikirja

Kun valitset matkakirjallisuuden äänikirjaa, kiinnitä huomiota kertojan ääneen ja tyyliin. Hyvä kertoja voi tehdä kuuntelukokemuksesta eläväisen ja mukaansatempaavan. Etsi äänikirjoja, joissa kertojan ääni ja tulkinta sopivat yhteen kirjan tunnelman kanssa.

Lisäksi kannattaa tarkastella kirjan sisältöä ja kohdealuetta. Jos sinua kiinnostaa tietty maa tai kulttuuri, valitse kirja, joka keskittyy juuri siihen. Monipuolisuus on valttia, joten kokeile eri kirjailijoiden teoksia saadaksesi laajemman näkemyksen maailmasta.

Suositeltavia matkakirjallisuuden äänikirjoja

 1. “Vagabonding” kirjoittanut Rolf Potts – Tämä kirja tarjoaa inspiraatiota pitkäaikaiseen maailmanmatkailuun ja rohkaisee kuulijaa ottamaan irtiottoja arjesta. Äänikirjana se tarjoaa konkreettisia vinkkejä ja filosofista pohdintaa matkustamisen taidosta.

 2. “Maailman ympäri 80 päivässä” kirjoittanut Jules Verne – Klassinen seikkailukirja, joka vie kuulijan ympäri maailman Phileas Foggin ja hänen palvelijansa Passepartoutin matkassa. Äänikirjana tämä teos tarjoaa jännittävän ja viihdyttävän kuuntelukokemuksen.

 3. “Eat, Pray, Love” kirjoittanut Elizabeth Gilbert – Tämä omakohtainen kertomus kuvaa kirjailijan matkaa Italian, Intian ja Balin kautta etsimässä elämänsä merkitystä. Äänikirjaversio tuo esille Gilbertin emotionaalisen matkan syvyyden.

 4. “In Patagonia” kirjoittanut Bruce Chatwin – Chatwinin kuvaukset Patagonian kiehtovista maisemista ja historiasta tekevät tästä kirjasta kuuntelun arvoisen. Äänikirja herättää eloon eteläisen Amerikan kaukaiset nurkat.

 5. “Dark Star Safari” kirjoittanut Paul Theroux – Theroux’n matka Egyptistä Etelä-Afrikkaan tarjoaa rehellisen näkemyksen mantereen monimuotoisuudesta ja haasteista. Äänikirja antaa syvemmän ymmärryksen Afrikan kulttuureista ja historiasta.

Kun valitset seuraavan matkakirjallisuuden äänikirjasi, harkitse näitä teoksia. Ne tarjoavat paitsi viihdettä myös syvällistä tietoa ja inspiraatiota. Matkusta kuuntelemalla ja laajenna maailmankuvaasi mukavasti omalta sohvaltasi.

Tutustu myös äänikirjapalveluihin ja aloita ilmainen kokeilujakso!

Storytel
alk. €9,99/ kk
 • Halvin tilausvaihtoehto: Basic 9,99€/kk (kuuntelua 20h/kk).
 • Arvosana: 4.8/5.
Kokeile 40 päivää ILMAISEKSI!
Nextory
alk. €11,99/ kk
 • Halvin tilausvaihtoehto: Basic  11,99€ /kk sis. 25h kuuntelua.
 • Arvosana: 4.4/5.
Kokeile 35 päivää ILMAISEKSI!
BookBeat
alk. €9,99/ kk
 • Halvin tilausvaihtoehto: Basic 9,99€/kk (30h kuuntelua).
 • Arvosana: 4.6/5.
Kokeile 30 päivää ILMAISEKSI!
Piditkö sivusta? Arvioi.