Lainaa äänikirjoja kirjastosta ilmaiseksi

Suomessa äänikirjojen lainaaminen kirjastosta on tehty helpoksi eKirjastosta-palvelun kautta.

eKirjastosta löydät paitsi äänikirjoja myös e-kirjoja, lehtiä ja elokuvia. Lainaaminen edellyttää vain kirjastokorttia ja siihen liittyvää PIN-koodia. Voit etsiä haluamaasi äänikirjaa helposti avainsanoilla, kuten kirjan nimellä tai aihetunnisteella.

eKirjastosta on käytettävissä kaikilla laitteilla, joten voit nauttia lukuelämyksistäsi älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella. Tämä tarkoittaa, että voit käyttää palvelua myös ulkomailla, mikä on erityisen kätevää, jos olet matkoilla.

Äänikirjojen lainaaminen kirjastosta on loistava tapa nauttia kirjallisuudesta ilmaiseksi ja kätevästi. Itse olen käyttänyt tätä palvelua usein ja haluan jakaa omia suosituksiani ja kokemuksiani aiheesta.

Kirjaston äänikirjapalvelun käyttäminen on vaivatonta. Sinun tarvitsee vain omistaa voimassa oleva kirjastokortti, joka on käytettävissä minkä tahansa kirjaston palveluna. Äänikirjat voi helposti ladata puhelimeen, tablettiin tai tietokoneelle, joten voit nauttia niistä missä ja milloin tahansa. Tämä on erityisen kätevää matkoilla tai aikaa tappavissa tilanteissa, kuten liikenteessä istuessa.

Äänikirjojen lainaaminen kirjastosta on myös taloudellinen vaihtoehto verrattuna kaupallisiin äänikirjasovelluksiin. Säästät huomattavasti rahaa, kun voit kuunnella kirjoja ilmaiseksi.

lainaa äänikirjoja kirjastosta

Useimmin kysyttyjä kysymykisä kirjaston äänikirjoista

Olemme vastanneet useimmin kysyttyihin kysymyksiin alapuolle.

Kuinka saan kirjastokortin?

Jos sinulla ei ole kirjastokorttia, sinun on otettava yhteys asuinpaikkasi kirjastoon saadaksesi sen.

Toimiiko eKirjastosta myös ulkomailla?

Kyllä, voit käyttää eKirjastosta-palvelua myös ulkomailla ollessasi.

Kuinka kirjaston äänikirjat voivat olla ilmaisia?

Kuten tavallisenkin kirjaston, myös eKirjastosta:n toimintaa rahoitetaan verorahoilla. Tästä syystä ne voivat tarjota sinulle ilmaisia äänikirjoja kuunneltavaksi. Sinä rahoitat palvelua yhdessä kaikkien muiden kansalaisten kanssa maksamalla veroja.

Voinko palauttaa e-kirjan tai äänikirjan ennen laina-ajan päättymistä?

Kyllä, useimmissa e-kirjastoissa voit palauttaa e-kirjan tai äänikirjan ennen laina-ajan päättymistä. Näin vapautat lainan toiselle käyttäjälle ja saat itse lainattua uusia teoksia nopeammin, mikäli kirjaston palvelussa on lainarajoituksia.

Tarvitsenko erillisen sovelluksen e-kirjojen tai äänikirjojen lukemiseen eKirjastosta?

Riippuu kirjastosta ja laitteestasi. Jotkut eKirjastot tarjoavat omia sovelluksiaan, kun taas toiset voivat toimia yhteistyössä kolmansien osapuolten lukusovellusten kanssa. Tarkista oman kirjastosi ohjeista, mitkä sovellukset ovat yhteensopivia.

Miten voin löytää eKirjastosta juuri minua kiinnostavat teokset?

eKirjastossa voit yleensä hakea teoksia esimerkiksi kirjailijan, teoksen nimen, genren tai julkaisuvuoden perusteella. Monet eKirjastot tarjoavat myös suosituksia ja teemakokoelmia, jotta löytäisit helposti uutta luettavaa tai kuunneltavaa.

Onko eKirjastosta saatavilla myös e-lehtiä tai e-aikakauslehtiä?

Kyllä, monet kirjastot tarjoavat eKirjastossa paitsi e-kirjoja ja äänikirjoja, myös sähköisiä lehtiä ja aikakauslehtiä. Tarjolla voi olla niin kotimaisia kuin ulkomaisia julkaisuja.

Mikä on eKirjaston laina-aika?

eKirjaston laina-aika voi vaihdella kirjastokohtaisesti, mutta yleensä se on sama kuin fyysisten kirjojen laina-aika. Kun laina-aika päättyy, teos palautuu automaattisesti eikä sinun tarvitse huolehtia myöhästymismaksuista.

Mitä teen, jos en löydä haluamaani kirjaa eKirjastosta?

Jos et löydä haluamaasi kirjaa eKirjastosta, voit yleensä ehdottaa kirjaston hankkivan sen kokoelmiinsa. Joissakin kirjastoissa on mahdollista tehdä hankintaehdotuksia verkkosivujen kautta.

Onko äänikirjavalikoima yhtä suuri eKirjastosta:ssa kuin kaupallisissa sovelluksissa?

Ei, mielestämme kaupallisten sovellusten valikoima on suurempi. Olemme ottaneet näytteitä äänikirjoista, joita on saatavana sovelluksissa, kuten Storytel ja Nextory, ja tutkineet, onko niitä saatavana myös eKirjastosta-palvelusta. Aina niitä ei ole saatavilla.

Kuuntele suosittuja äänikirjoja ilmaiseksi äänikirjapalveluista

Haluatko kuunnella suosittuja äänikirjoja ilmaiseksi? Aloita ilmainen kokeilujakso alapuolelta!

Storytel
  • Arvosana 4.8/5
  • Halvin hintavaihtoehto kokeilun jälkeen 9,99€/kk.
Kuuntele 40 päivää ilmaiseksi
BookBeat
  • Arvosana 4.6/5
  • Halvin hintavaihtoehto kokeilun jälkeen 9,99€/kk.
  • Ilmaisella kokeilulla saa kuunnella vain 30h.
Kuuntele 30 päivää ilmaiseksi!
Nextory
  • Arvosana 4.4/5
  • Nextoryn halvin hintavaihtoehto kokeilun jälkeen 11,99€/kk.
Kuuntele 35 päivää ilmaiseksi
4.8/5 - 10 ääntä