Ilmaiset äänikirjat – Mistä kuunnella äänikirjoja ilmaiseksi?

Ilmaisia äänikirjoja löydät Storytelista ja BookBeatista sekä suoratoistopalveluista Celiasta, YouTubesta, Ekirjastosta ja YleAreenasta. Niistä voit kuunnella äänikirjoja ja kuunnelmia. Maksullisissa palveluissa on parempi valikoima ja niihin voit aloittaa ilmaisen kokeilun.

Kuuntele ilmaisia äänikirjoja mm:

  • Storytelista – Lunasta 40 päivän kokeilujakso tästä.
  • Bookbeat – Kokeile ilmaiseksi 45 päivän ajan tästä. Käytä koodia BB45PV.
  • Nextory – Kokeile 35 päivän ajan ilmaiseksi tästä.
  • Elisa Kirja – Aloita 45 päivän kokeilujakso tästä.
  • Audible – Siirry ilmaiseen kokeilujakson aloittamiseen audible.com sivustolla.
  • Celia – Ilmaisia kirjoja saatavilla celianet.fi sivustolla.
  • Yle Areena – Ilmaisia Suomalaisia kuunnelmia ja äänikirjoja.
  • Ekirjasto – Kuuntele ilmaiseksi kirjastokortilla.
  • Youtube – Rajaton määrä ilmaisia äänikirjoja eri kielillä.

Jos haluat kuunnella uusimpia ja suosituimpia äänikirjoja niin Suomessa toimivat äänikirjapalvelut tarjoavat ilmaisia äänikirjoja kokeilujakson aloittaneille.  Kokeilujakso kestää yleensä 14-45 päivää. 

Katso alapuolelta tarkemmat tiedot!

Storytel

Storytelissa on äänikirjojen suurin skandinaavinen kirjavalikoima ja palvelussa on myös lähes kaikki uutuudet ja vanhemmat kirjat. Storytelissa on paras äänikirja, e-kirja ja kuunnelma valikoima.  Palvelussa on myös kirjasarjoja ja Storytel original osio. Storytel maksaa halvimmillaan kuukaudessa 9,99€ ja lisämaksusta on mahdollista ostaa perhe tilin käyttäjiä.  Äänikirjasovellus on storytelissa myös huippu luokkaa. Storytel sai äänikirjavertailussa parhaimmat pisteet, joten tämä kannattaa ehdottomasti kokeilla.

Aloita alapuolelta heti 40 päivän ilmainen äänikirja kokeilujakso tai klikkaat tästä.

 
 
BookBeat

BookBeatissa on uusimmat kirjat ja paljon klassikoita. BookBeat maksaa kuukaudessa halvimmillaan 9,99€ ja äänikirjapalvelussa on myös perhetili, jolloin voidaan lisätä tilejä 4,90€ per uusi käyttäjä. Äänikirjasovellus on huippuluokkaa ja siitä löytyy kaikki tarvittavat ominaisuudet.

Aloita alapuolelta heti 45 päivän ilmainen äänikirja kokeilujakso tai klikkaa tästä. Käytä koodia BB45PV.

Nextory

Nextorysta löytyy uusimmat kirjat ja vanhempia kirjoja e-kirjoina ja äänikirjoina. Nextoryssa on kolme erilaista tilausvaihtoehtoa, jotka ovat hopea, kulta ja perhe.  Pronssi tili maksaa 11,99€ ja sillä saa kuunnella 30h kuukaudessa.

Basic taso maksaa 9,99€ ja siihen kuuluu 25h  kuuntelua kuukaudessa. Premium tili maksaa 15,99€ ja siihen kuuluu kaikki kirjat ja lisätilejä maksusta perhekäyttöön. Nextoryn äänikirjasovellus on myös huippuluokkaa ja palvelu on kokonaisuudeeltaan lähes yhtä hyvä kuin Storytel.

Aloita alapuolelta heti 35 päivän ilmainen äänikirja kokeilujakso tai klikkaa tästä.

Elisa kirja

Elisa Kirja – Paljon Suomalaisia kirjoja

Elisa Kirja on suomalainen äänikirjapalvelu, joka tarjoaa laajan äänikirja ja kuunnelma valikoiman suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi. Se tunnetaan edullisena vaihtoehtona äänikirjojen hankkimiseen. Palvelussa on kaksi erilaista käyttötapaa: voit joko ostaa kirjoja erikseen tai valita Elisa Kirja kuukausitilauksen. Hinta määräytyy joko kuukausitilauksen tai yksittäisten ostojen perusteella.

Kun ostat kirjoja Elisa Kirjasta, ne siirtyvät kirjahyllyysi, josta voit aloittaa lukemisen tai kuuntelemisen äänikirjoina. Elisassa on hieman vähemmän kategorioita verrattuna muihin äänikirjapalveluihin, mutta palvelu selkeyttää valikoimaa selkeästi erottamalla kuukausitilauksen kirjat ja erikseen ostettavat kirjat.

Elisa Kirjalla on myös saatavilla jonkin verran ilmaisia äänikirjoja.

Amazon Audible – Maailman suurin äänikirjapalvelu

Amazon Audible on kansainvälisesti tunnettu äänikirjojen markkinajohtaja ja toimii verkkokauppa Amazonin tytäryhtiönä. Itsekin olen käyttänyt Audiblea ja voin kertoa omasta kokemuksestani.

Audible tarjoaa valtavan valikoiman englanninkielisiä äänikirjoja, ja sieltä löytyvät lähes kaikki uusimmat ja suosituimmat teokset sekä klassikot. Palvelussa on 26 erilaista kirjakategoriaa, joten jokaiselle löytyy varmasti mielenkiintoista luettavaa. Äänikirjavalikoima käsittää yli 200 000 teosta ja kasvavan määrän podcasteja.

 

Yle Areena – Äänikirjoja ja kuunnelmia

Yle Areena tarjoaa monipuolisen valikoiman kuunneltavaa sisältöä, kuten uutisia, ajankohtaisohjelmia, podcasteja, musiikkia, kuunnelmia, dokumentteja, luonto-, tiede-, urheilu- ja viihdeohjelmia sekä lastenohjelmia. Lisäksi sieltä löytyy Yle Elävän arkiston historiallista ja viihdyttävää sisältöä.

Yle Areena tarjoaa itse asiassa laajan valikoiman äänikirjoja ja kuunnelmia, jotka ovat ilmaisia. Valikoima sisältää niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin teoksia eri genreistä.

Yle Areenan äänikirjojen ja kuunnelmien valikoima päivittyy säännöllisesti, ja sieltä löytyy kirjallisuuden klassikoita, nykykirjallisuutta, jännitysromaaneja, tietokirjoja, lastenkirjoja ja paljon muuta. Äänikirjojen avulla voit sukeltaa tarinoiden maailmaan ja nauttia kirjallisuudesta kuunnelman muodossa.

eKirjasto – Ilmaiset äänikirjat ja kuunnelmat

eKirjasto on kätevä palvelu, josta löydät kirjastojen e-aineistot, kuten e-kirjat, äänikirjat, kuunnelmat, musiikin ja elokuvat. Voit käyttää palvelua kirjastokortillasi ja siihen liittyvällä PIN-koodilla. On hyvä huomata, että jokaisella kirjastolla voi olla hieman erilainen valikoima eKirjastossa, ja voit lainata vain niitä aineistoja, jotka ovat saatavilla omalla kirjastokortillasi.

Äänikirjojen kuunteleminen on helppoa suoraan nettiselaimella, kuten Chrome, Firefox tai Safari. Voit myös ladata äänikirjan omalle laitteellesi, jolloin voit kuunnella sitä ilman verkkoyhteyttä. Tällöin tarvitset erillisen sovelluksen, jonka voit ladata tietokoneelle, älypuhelimeen tai tabletille. Kyseinen sovellus on ilmainen ja ladattavissa sovelluskaupasta.

On hyvä ottaa huomioon, että eKirjastosta löytää helpoimmin haluamansa, kun tietää mitä etsii. Huolimatta digitaalisesta luonteestaan, useimmat äänikirjat ovat saatavilla vain yhtenä kappaleena, mikä tarkoittaa, että suosittuja äänikirjoja ja uutuuksia voi joutua jonottamaan pitkäänkin ennen kuin ne ovat saatavilla lainattavaksi.

Celia

Celia on asiantuntijakeskus, joka keskittyy saavutettavan kirjallisuuden tuottamiseen ja julkaisemiseen. He tarjoavat laajan valikoiman kirjallisuutta eri muodoissa, kuten äänikirjoina, pistekirjoina, e-kirjoina ja yhdistelmäkirjoina. Celia tuottaa vuosittain jopa tuhat uutta äänikirjaa, ja tällä hetkellä heidän valikoimassaan on yli 45 000 äänikirjaa. Valikoima kattaa kauno- ja tietokirjallisuutta sekä oppikirjallisuutta eri kouluasteille.

Celian äänikirjoja voivat lainata ainoastaan ne henkilöt, joille perinteisen kirjan lukeminen on vaikeaa esimerkiksi lukivaikeuden, näön heikentymisen, lihassairauden tai vastaavan syyn vuoksi. Äänikirjoja voi kuunnella internetin kautta mobiilisovelluksella tai Celianet-verkkopalvelussa, joka on käytettävissä tietokoneilla, tableteilla ja älypuhelimilla.

Celian panostus saavutettavan kirjallisuuden tarjoamiseen mahdollistaa kirjallisuuden nauttimisen monille ihmisille, joille perinteisen kirjan lukeminen ei ole mahdollista. Heidän kattava valikoimansa ja eri muotojen tarjoaminen varmistavat, että jokainen löytää itselleen sopivan tavan nauttia kirjallisuudesta.

YouTube – Paljon erilaista sisältöä

YouTube on suoratoistovideopalvelu, jossa käyttäjät voivat jakaa ja ladata erilaisia videoita. Vaikka YouTube tunnetaan ennen kaikkea videoiden jakamisalustana, on totta, että sieltä voi löytää myös äänikirjoja. Palveluun on ladattu monia äänikirjasisältöjä eri kielillä ja eri genreistä.

Käyttäjät voivat jakaa äänikirjoja ja kuunnelmia YouTubeen omien kanaviensa kautta tai ladata äänikirjoja, jotka ovat saatavilla tekijänoikeuksien puitteissa. On tärkeää huomata, että tekijänoikeudet ja käyttöehdot voivat vaihdella sisällön mukaan, joten on hyvä olla tietoinen tekijänoikeuksista ja mahdollisista rajoituksista ennen kuin käyttää YouTubea ilmaisten äänikirjojen lähteenä.

Youtubesta löytyy laaja valikoima ilmaisia äänikirjoja ja kuunnelmia eri kielillä, kuten suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Voit hakea palvelusta eri sanoilla äänikirjoja, kuten ”teos + äänikirja”. Hae haluamallasi kielellä. Palvelusta löytyy etenkin englanniksi paljon äänikirjoja.

Mistä voin kuunnella ilmaisia äänikirjoja englanniksi?

Voit kuunnella ilmaisia äänikirjoja kokeilujakson avulla englanniksi esimerkiksi Audiblesta, Storytelista, BookBeatista ja Nextorysta. Paras valikoima englanninkielisiä äänikirjoja on Audible äänikirjapalvelussa. Parhaita ilmaisia äänikirjoja englanniksi voit kuunnella YouTubesta.

Myös monilla kirjailijoilla on verkkosivuillaan ilmaisia äänikirjoja ja ääninovelleja. Lisäksi podcasteja, joissa esitellään lyhyitä tarinoita tai esim. uutisia, voi kuunnella ilmaiseksi monesta eri lähteestä.

On hyvä muistaa, että ilmaisten englanninkielisten äänikirjojen valikoima ei välttämättä ole yhtä laaja kuin kaupallisissa palveluissa. Kuitenkin ilmaiset vaihtoehdot tarjoavat hyvän tavan löytää uusia kirjoja ja nauttia äänikirjoista  ilmaiseksi.

Paljonko äänikirjat maksavat?

Äänikirjojen kuuntelu äänikirjapalveluissa perustuu kuukausi maksuun, joka on tilaus-ominaisuuksista riippuen 9€-17€.  Myös yksittäisiä äänikirjoja voi ostaa esimerkiksi Elisa Kirjasta. Tällöin äänikirjat maksavat 1€-20€. 

Voit lukea tarkemmat arvostelut palveluista myös tästä: Storytel, Bookbeat, Nextory, Audible

Lue myös mikä on paras äänikirjapalvelu lapsille tai katso koko äänikirjapalveluvertailu.

4.6/5 - 23 ääntä